avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - intrebari
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - intrebari

Buna ziua,

Am o intrebare.
Daca sunt angajat la o firma cu contract de munca si am un contract ca PFA cu acea firma ce taxe platesc ca si PFA?
La PFA mai platesc CAS si CASS daca le platesc la contractul de munca?

Multumesc,

Dragos Popa
Cel mai recent răspuns: DanaDeni , utilizator 15:35, 14 Mai 2013
CASS daca nu realizati venituri din drepturi de proprietate intelectuala.
PFA-ul va fi pe intermedieri financiare.
Buna ziua.
In anul 2010 am infiintat un PFA in sistem real platitor de TVA. Dupa un an, am trecut la PFA neplatitor de TVA. Initial mi s-a spus ca nu mai am nevoie de registrul de vanzari si cumparari, dar ulterior am aflat ca acestea sunt obligatorii; Intrebarile mele sunt urmatoarele: am nevoie de alte registre de cumparari si vanzari? Si cum se completeaza aceste registre acum, avand in vedere faptul ca nu mai sunt platitor de tva? Mai completez coloana cu baza de impozitare si tva sau completez doar coloana cu TOTAL?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registre pfa DanaDeni DanaDeni Buna ziua. In anul 2010 am infiintat un PFA in sistem real platitor de TVA. Dupa un an, am trecut la PFA neplatitor de TVA. Initial mi s-a spus ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Jurnal cumparaturi pt pfa in regim neplatitor de tva DanaDeni DanaDeni Buna ziua, As avea rugamintea sa imi raspundeti la o intrebare: Am un PFA neplatitor de TVA si as dori sa stiu daca e necesar sa am un jurnal de cumparaturi? ... (vezi toată discuția)
Completare registru vanzari si cumparari Andreea7777 Andreea7777 Va rog sa ma ajutati, ce trebuie sa trec in registru cumparari? Am facturi cu diferite achizitii, astea stiu ca trebuie trecute in registru cumparari. 1. ... (vezi toată discuția)