avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare masina de pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare masina de pe firma

Se poate vinde o masina de pe firma ,masina luata acum 1 an ,doar cu contract de vanzare-cumparare,fara a se emite factura ,firma fiind si platitoare de tva; va spun ca eu am dat o catre cineva ,doar cu contract de V-C,el platindu mi jumatate din suma.ramanand ca in momentul platii integrale (in contract nu am stipulat data finalizarii platii)sa i dau factura,se poate considera acest contract facut de mana intre noi cu 2 martori nul?
MUltumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
katap, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaelastir , utilizator 07:16, 15 Februarie 2013
Nu se poate.
In completarea colegei Gabriela: factura este documentul in baza caruia se face plata contravalorii autoturismului vandut si se inregistreaza operatiunea de vanzare in evidenta contabila a societatii.
In completarea colegilor mei de mai sus , sunt de acord cu ei , nu se poate face nicio vanzare de pe firma fara a emite factura fiscala , indiferent daca firma este neplatioare sau platitoare de TVA . Cu atat mai mult daca este platitoare de TVA aveti obligativitatea de a emite factura . Stiti dumneavoastra ceva despre contractul de vanzare cumparare , daaa, puteti achizitiona o masina , calculator aproape orice ce tine de activitatea societatii NUMAI DE LA PERSOANE FIZICE pentru ca acesta nu are cum sa emita factura fiscala .
In cazul unui control o sa aveti probleme daca ati inregistrat vanzarea unui mijloc fix pe baza unui contract .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto de la pers fizica turkn turkn Doresc sa cumpar pe firma mea o masina de la o persoana fizica.Nu pot plati toti banii deodata si am hotarat impreuna cu vanzatorul sa o iau in rate.As vrea ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina second de la o persoana fizica pe firma Alex N Alex N buna ziua, as dori sa stiu cum se poate trece o masina pe firma, fiind cumparata de la o persoana fizica, care bineinteles nu poate da factura. apoi, cum ... (vezi toată discuția)
Aport in natura Evelyn3 Evelyn3 Am o problema, va rog sa ajutati cu partea legislativa. Administratorul unei firme a depus bani pentru desfasurarea activitatii. Firma nu este in situatia ... (vezi toată discuția)