Se poate vinde o masina de pe firma ,masina luata acum 1 an ,doar cu contract de vanzare-cumparare,fara a se emite factura ,firma fiind si platitoare de tva; va spun ca eu am dat o catre cineva ,doar cu contract de V-C,el platindu mi jumatate din suma.ramanand ca in momentul platii integrale (in contract nu am stipulat data finalizarii platii)sa i dau factura,se poate considera acest contract facut de mana intre noi cu 2 martori nul?
MUltumesc!
In completarea colegei Gabriela: factura este documentul in baza caruia se face plata contravalorii autoturismului vandut si se inregistreaza operatiunea de vanzare in evidenta contabila a societatii.
In completarea colegilor mei de mai sus , sunt de acord cu ei , nu se poate face nicio vanzare de pe firma fara a emite factura fiscala , indiferent daca firma este neplatioare sau platitoare de TVA . Cu atat mai mult daca este platitoare de TVA aveti obligativitatea de a emite factura . Stiti dumneavoastra ceva despre contractul de vanzare cumparare , daaa, puteti achizitiona o masina , calculator aproape orice ce tine de activitatea societatii NUMAI DE LA PERSOANE FIZICE pentru ca acesta nu are cum sa emita factura fiscala .
In cazul unui control o sa aveti probleme daca ati inregistrat vanzarea unui mijloc fix pe baza unui contract .