avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA trecere de la tva lunar la tva trimestrial
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

trecere de la tva lunar la tva trimestrial

daca am avut cifra de afaceri mai mare de 100.000 euro si am fost platitor tva la luna,in momentul in care cifra a scazut sub acest plafon sunt obligata sa declar prin 010 ca vreau sa trec la tva trimestrial.? Nu am facut acest lucru si am mers in continuare cu tva lunar -am gresit?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 20:54, 14 Februarie 2013
Buna ziua,

Potrivit punctului 80, alineatul (1) din Normele de aplicare a Codului fiscal Î
n sensul art. 156^1 alin. (2) din Codul fiscal, în orice situaţie, echivalentul în lei al plafonului de 100.000 euro se determină pe baza cursului de schimb comunicat de Banca Naţională a României valabil pentru data de 31 decembrie a anului precedent, inclusiv pentru persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal în cursul anului.

Calculul plafonului asa cum rezulta din text se face la 31 decembrie ale anului. Daca plafonul astfel calculat la 31.12.2012 este sub 100.000 euro, aveti obligatia sa treceti la TVA trimestrial.
Daca nu ati aplicat pentru aceasta pana la 31.01.2013, inca mai puteti face aceasta, insa veti plati amenda pentru nedepunerea in timp a declaratiei 010.

Numai bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la tva lunar la tva trimestrial stelach stelach Buna ziua, in situatia in care o firma, care inregistrata in registru intracomunitar, desi nu avea cifra de afaceri mai mare de 100000 euro, a trecut la tva ... (vezi toată discuția)
Nelamurire juliss juliss Buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu aflarea cursului de schimb pentru calculul cifrei de afaceri a unei firme. Eu am o firma infiintata anul ... (vezi toată discuția)
Tva trimestrial/lunar birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Am mai deschis subiectul asta dar nu am primit raspunsuri care sa ma lamureasca!Am o situatie mai deosebita: am preluat o societate agricola (SRL) ... (vezi toată discuția)