avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti pe concediu de odihna 2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti pe concediu de odihna 2013

-am intrat in co 2013 din data de 3 ian,stiu ca legea prevede ca drepturile banesti pe co se dau cu 5 zile inainte de a intra in co, dar eu am primit avans si lichidare,iar drepturile prevazute in CCM in vigoare ce include si o prima de vacanta,nici vorba.
- as dori sa dau in judecata intreprinderea pt asta, caci ei spera sa shimbe CCM in martie si sa nu mai acorde prima de vacanta
- am sanse de castig? ,cu aceasta ocazie sa le recuperez si pe cele restante din 2012.
- imi trebuie neaparat avocat ? (sumele nu sunt exagerate din care sa imi permit si un avocat)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 14 Februarie 2013
Chiar daca ar schimba ccm-ul in martie , faptul ca ati intrat in CO in ianuarie 2013 vi se va aplica prevederile vechiului ccm .. ceea ce obliga angajatorul la plata primei de vacanta .... aveti grija ca termenul de precriptie este de 6 luni de la data de cand trebuia sa va achite prima de vacanta.

Nu va trebuie avocat ... orice problema pe care o aveti o puteti expune aici si veti gasi foarte multe sfaturi ...

p.s.
sunt useri care cu ajutorul Forumului avocatnet au castigat in instanta si fara ajutorul unui avocat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare drepturi conform ccm pe ramura de comert Nevami Nevami La sfarsitul lunii noiembrie am incetat Contractul Individul de Munca la o societate. Conform CCM pe ramura de Comert consider ca nu mi-au fost acordate ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare, recuperare salarii compensatorii adrianabucinica adrianabucinica AX-(m fost disponibilizata in ian 2013 de la hidroelectrica fara a se respecta CCM in vigoare am cistigat in instanta salariile compensatorii dar cu recurs ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in invatamant mihaelastefan mihaelastefan Buna ziua. Lucrez in invatamant , si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la 1 oct 2012, am ramas in concediu prenatal, pe 3 ian 2013, am dat nastrere unui ... (vezi toată discuția)