BUNA SEARA! Am si eu o intrebare, va rog.Mama mea si sora ei vor sa dezbata mostenirea bunicului meu.Intrebarea mea este in ce consta aceasta procedura.In sensul ca ele ar vrea sa dezbata mostenirea si sa vanda parcelele de teren.Au fost informate de faptul ca nu vor putea sa vanda dupa dezbatere decat cu acordul celeilalte.Ele ar vrea sa se dezbata si sa aiba titluri de proprietate diferite, nu cum au fost informate ca vor avea acelasi act amandoua.Va rog din suflet sa ma lamuriti care sunt pasii ce trebuie urmati pt dezbaterea mostenirii si actele subsecvente.Multumesc mult!! O seara minunata!
Pot opta pentru partajul succesoral voluntar in urma caruia fiecare din mostenitori va deveni proprietar pe un anumit lot si il va putea vinde fara acordul celorlalti mostenitori.
Acest partaj se poate face in momentul dezbaterii succesiunii daca toti mostenitorii sunt de comun acord cu lotizarea .
Sa inteleg ca prima etapa ar fi dezbaterea succesiunii care se finalizeaza cu un certificat de mostenitor iar apoi partajul succesoral ( in cazul de fata, voluntar) care se finalizeaza cu un act de proprietate pt bucata de lot atribuita.Daca am dreptate, exista vreo modalitate sa nu maiaiba loc partajul? Ori se poate face un singur act? O varianta mai scurta??
1. Trebuie dezbatuta mostenirea!
2. Daca doamnele nu doresc sa ramana coproprietate si sa vanda impreuna terenurile, atunci trebuie facut partaj!
3. Mostenirea si partajul nu se mai fac intr un singur act cum se facea oe VCC. Acum partajul este constitutiv de drepturi , el este un act autentic!
4. Nu puteti face partaj sau vanzare fara intabulare . Mostenirea se poate face fara cadastru si intabulare.
Vanzare teren
cerul
Dupa decesul tatalui meu vreau sa vand un teren intravilan care a apartinut acestuia in baza unui act de donatie.
Singurele actele care le am la acest teren ... (vezi toată discuția)