avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara!

Buna seara!Va solicit sfaturiile privind urmatoarea mea problema!In urma unei relatii de 4 ani ,dar de concubinaj am un baietel in varsta de 5
ani care a fost recunoscut de tatal lui.Noi suntem despartiti de 2 ani.In tot acest timp tatal nu a contribuit cu nimic la cresterea si educatia lui nici financiar si nici emotional,nu il vede dacat o data pe an ,in rest nu manifesta nici un fel de interes.Nu stiu cum a-si putea legal sa obtin o pensie alimentara de la el,avand in vedere ca nu figureaza ca,angajat la nici o unitate,dar are anumite proprietatii,case,terenuri,conturi bancare.Am inteles ca,chiar daca nu are un contract de munca undeva,legea il obliga la 25% din salariul minim pe economie.Asa este?Ma gandesc cu teama ca,la toamna va trebui sa inscriu baiatul la scoala,voi avea nevoie si de acordul lui?Stiu ca, doar in cazul unei custodii comune este acesta situatie!Dar intre noi nu a ezistat niciodata vreo cerere in instanta in acest sens,din nici o parte.Mie de teama, este o persoana influenta si cu multi banii!Va multumesc din suflet pentru eventualele raspunsuri si timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: nicoll2801 , utilizator 22:34, 14 Februarie 2013
Va trebui sa deschideti o actiune in instanta de stabilire a pensiei de intretinere.

Cu hotararea pronuntata de instanta, o puteti pune apoi in executare, daca acesta nu va dori de buna voie sa plateasca pensia de intretinere.

Cuantumul pensiei de intretinere pentru un copil este de pana la 1/4 din veniturile celui ce o datoreaza.
Daca nu plateste dupa ce obtineti hotararea judecatoreasca , ii faceti plangere penala.
Ar fi indicat sa solicitati instantei stabilirea locuintei copilului la dvs. Si daca sunt motive intemeiate sa solicitati ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Vreau să-mi cresc copilul Alinaalina90 Alinaalina90 Am avut o relație de 6 ani din care a rezultat un băiețel de 4 ani , m am despărțit de tatăl lui pentru ca numai ne înțelegeam ,băiețelul crește și ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)