Buna seara!Va solicit sfaturiile privind urmatoarea mea problema!In urma unei relatii de 4 ani ,dar de concubinaj am un baietel in varsta de 5
ani care a fost recunoscut de tatal lui.Noi suntem despartiti de 2 ani.In tot acest timp tatal nu a contribuit cu nimic la cresterea si educatia lui nici financiar si nici emotional,nu il vede dacat o data pe an ,in rest nu manifesta nici un fel de interes.Nu stiu cum a-si putea legal sa obtin o pensie alimentara de la el,avand in vedere ca nu figureaza ca,angajat la nici o unitate,dar are anumite proprietatii,case,terenuri,conturi bancare.Am inteles ca,chiar daca nu are un contract de munca undeva,legea il obliga la 25% din salariul minim pe economie.Asa este?Ma gandesc cu teama ca,la toamna va trebui sa inscriu baiatul la scoala,voi avea nevoie si de acordul lui?Stiu ca, doar in cazul unei custodii comune este acesta situatie!Dar intre noi nu a ezistat niciodata vreo cerere in instanta in acest sens,din nici o parte.Mie de teama, este o persoana influenta si cu multi banii!Va multumesc din suflet pentru eventualele raspunsuri si timpul acordat!
Daca nu plateste dupa ce obtineti hotararea judecatoreasca , ii faceti plangere penala.
Ar fi indicat sa solicitati instantei stabilirea locuintei copilului la dvs. Si daca sunt motive intemeiate sa solicitati ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca.
Custodie copil minor
ciancu
Buna ziua
As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)