avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cine plateste ratele dupa divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cine plateste ratele dupa divort?

buna
am o intrebare. sunt in divort,iar sotul meu are un credit la banca luat pe numele lui,fara ca eu sa fiu coplatitor, este doar pe numele lui ,credit luat in timpul casatoriei.as dori sa stiu daca la partaj el ma poate obliga sa ii dau o parte din bani pentru a-si plati rata?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:33, 15 Februarie 2013
Pentru ce este creditul?
Chiar daca creditul este numai pe numele sotului, insa cu acei bani s-au achizitionat bunuri comune in timpul casatoriei sau s-au achitat datorii comune, atunci aveti si dvs obligatia de a imparti acea datorie cu sotul, obiectul partajului constituindu-l nu numai bunurile ci si datoriile comune.
Si daca nu s-au achizitionat bunuri comune, se presupune ca acel credit e comun pana la dovada contrara.
Poate s-au dus in concediu de bani, ce stiu eu? Sau banca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj datorii Crown Crown Redeschid acest subiect pentru ca nu am gasit un raspuns care sa imi raspunda la intrebarile mele si va rog pe aceasta cale sa ma sfatuiti. Sunt divortata de ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca nu am de unde plati ratele? aida2000 aida2000 Am doua imprumuturi facute la banci si nu am mai platit de doi ani nicio rata. Nu lucrez, nu am niciun venit, m-am despartit de sot, nu legal. In fapt suntem ... (vezi toată discuția)
Vindere bunuri inainte de partaj ContSters49480 ContSters49480 Buna ziua. Dupa aproape doi ani, am divortat de sotie, cu acte in regula. Urmeaza partea urata, si anume, partajul. Am o speta: Masina cumparata in timpul ... (vezi toată discuția)