avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa 15 ani patronul mai poate fi facut raspunzator ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa 15 ani patronul mai poate fi facut raspunzator sau s-a prescris fapta ?

Buna , as dori un sfat . In 1998 am avut un accident auto in urma caruia am ramas cu sechele. Patronul la vremea accea nu l-a declarat ca accident de munca pentru ca nu era in regula si m-a mai tinut in cadrul firmei o perioada dar intr-un final m-a pus pe liber. Am o pensie de boala de 370 lei si de handicap de 33 lei si ce este mai grav este ca acum la 44 ani nu reusesc sa-mi mai gasesc nimic de lucru. Nimeni nu are nevoie de o persoana cu dizabilitati. As vrea sa stiu daca fostul meu patron mai poate fi tras la raspundere pentru nedeclararea accidentului de munca. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 15 Februarie 2013
La acest interval de timp,nu se mai poate formula actiune pentru nedeclararea accidentului de munca
In raport de circumstantele producerii evenimentului,de documentele medicale pe care le detineti,eventual aveti dreptul sa ii solicitati daune
Termenul de prescriptie a fost de 3 ani ... astfel incat, dreptul la actiune s-a prescris.

p.s.
dupa 15 ani , as vrea sa vad si eu ce nstanta mai acorda daune ??????
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident de muca fatal la casa poporului radu3377 radu3377 Buna,as vrea sa stiu daca se da despagubiri dupa urmas care a decedat la Casa Poporului. Tatal sotiei mele a muncit ca sofer la Casa Poporului.Cred ca in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! astazi am fost tamponat in mers din spate de catre ... User4567 User4567 Buna ziua! Astazi am fost tamponat in mers din spate de catre un vehicul, in conditii de ploaie si din cauza sperieturii am tras de volan, masina a derapat si ... (vezi toată discuția)
??? felyd felyd Buna ziua. Ma intereseaza care este perioada in care un patron imi poate cere daune legate legate de o tamponare care a avut loc in urma cu 4 ani.La acel ... (vezi toată discuția)