avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere penala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere penala

Am divortat de fostul meu sot acum 2 ani jumatate si mi sa incredintat minorul in varsta de 8 ani prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Am plecat in Anglia la actualul sot sa locuiesc si sa ma sabilesc acolo. Fostul meu sot din cate stiu locuieste in Spania. Ia platit pensie alimetara la copil dar nu a venit sa il viziteze deloc. In hoarare scrie ca are dreptul sa il viziteze si sa il ia pe perioda vizitei la el dar nu a venit niciodata pana acum. Mentionez copilul nici la telefon nu vrea sa vorbeasca cu el desi are doar 8ani. Ieri am primit telefon de la sora mea din romania spunandu-mi ca ma cautat politia si ca mi sa facut plangere penala impotriva mea de catre fostul sot in care a spus ca nu il las sa vb cu copilul la telefon si nu il dau in vizite. Muncesc si nu imi pot permite sa ma duc in tara cand vrea el.Mentionez ca pensia alimentara pe care io trimite este de 150de roni cu care sa fim seriosi nu poti creste un copil sunt zile in care copilul meu cheltuie banii astia poate si mai mult (jucarii, haine, dulciuri, si multe altele). Acuma tot eu vrea sa il duc la el s il vada? Ce pot face? Va multumesc anticipat. Georgiana
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:43, 15 Februarie 2013
Puteti sa va adresati instantei pt modificarea programului de vizita, puteti propune sa duceti copilul in Romania in vacanta, iar costul drumului sa-l impartiti sau cum doriti. Asta nu va ajuta cu plangerea penala , dar veti avea un alt program pt viitor si va fereste de alte plangeri.
In ce priveste plangerea, ati avea nevoie de un avocat care sa va ajute in acest caz. Puteti s-a trimiteti si pe sora dvs sa discute la politie, sa zica ce stie despre asta- adica tatal nu a avut vreodata intentia de a lua copilul, nu s-a intampla sa vina si sa nu-l gaseasca, de altfel fiind stabilit in Spania,a fost instiinta de adresa unde v-ati mutat cu copilul etc. S-ar putea ca sora, desi bine intentionata, sa zica si din cele ce nu ar trebui, de aceea as fi de parere sa apelati la un avocat.
Declaratie despre situatie vi se poate lua prin comisie rogatorie, nu trebuie sa veniti in Romania. Ati putea vb si dvs cu politistul care se ocupa de caz.

Se constituie o comisie rogatorie pt declaratii,dar ce-l mai bn este sa apelati la un avocat.Iar daca tatal are martori ca nu ati vrut sa dati copilul at.......este nerespectarea unei hotararii judecatoresti.
Trebuia sa-l instiintati pe tata despre noul domiciliu. Depinde ce scrie in hotarare, daca e incredintare sau autoritate comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)
Fetita mea!- stabilire in strainatate minor; pensie miha1611 miha1611 BUNA ZIUA! EU LOCUIESC IN SPANIA DE 6 ANI SI ANUL ACESTA AM AVUT POSIBILITATI DE O ADUCE IN SPANIA PE FETITA MEA DE 10 ANI IMPREUNA CU MAMA MEA CARE A AVUT ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu un minor incredintat maria084 maria084 va rog mult de tot sa ma ajutati, sotul meu a fost casatorit 10 ani, din care a rezultat 2 copii, in acest moment baiatul are 12 ani si fata are 7 ani.In urma ... (vezi toată discuția)