avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... primesc indemnizatie pt cresterea copilului daca raman ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

primesc indemnizatie pt cresterea copilului daca raman somera?

buna ziua!sunt anca am 25 de ani si muncesc cu ultimul contract de munca din 1 septembrie(am mai muncit 3 ani jumate cu carte de munca pe urma am pauza de un an) daca raman insarcinata luna asta sau luna viitoare si imi schimb locul de munca sau raman somera mai beneficiez da indemnizatie pt cresterea copilului?mentionez ca stiu ca trebuie sa am 12luni lucrate dar ce se intampla daca schimb locul de munca si este intrerupere in cartea de munca?va rog sa ma sfatuit ca nu stiu prea multe despre asta,va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 15:50, 16 Februarie 2009
Buna ziua.Despre ce intrerupere discutati.Daca schimbati locul de munca puteti avea continuitate in carnetul de munca pentru ca ve angajati imediat la o alta unitate, legea nu solicita sa fi lucrat 12 luni la acelasi angajaotr ci doar sa fi obtinut venituri de natura salariala cu 12 luni inaintea nasterii
nu conteaza la cati angajatoei ati lucrat sau cate contracte de munca ati avut, sat daca ati avut intreruperi, important este sa fi avut insumat 12 luni asa specifica legea . deci nu stati ingrijorata aci veti lua indemnizatie 85 % din net (asa ca vb cu seful sa va treaca mai mult pe certea de munca:D ca sa luati mai multi bani) Bafta multa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de somaj este de 9 luni ? palm palm Buna ziua In data de 18 ianuarie am primit si eu somajul si Carnetul De Evidenta. Azi am fost sa puna stampila. Cand am ajuns acasa, m-am uitat la stampila si ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal andy_vadas andy_vadas buna ma intereseaza daca primesc acei bani pt copil daca sunt in anul 3 la facultate fara 12 luni de munca....si daca primesc timp de 2 ani de zile... (vezi toată discuția)
Privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului Chicgab Chicgab Sunt însărcinată și la ultimul loc de munca am vechime 11 luni. Anterior am avut o pauza de 2 luni intre cele 2 locuri de munca. Pe perioada a 2 ani nu am ... (vezi toată discuția)