avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Retinere pentru sanatate de 2 ori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Retinere pentru sanatate de 2 ori

Buna ziua. Va scriu in legatura cu o nelamurire. Sunt angajata in sistemul bugetar de 15 ani. Lunar se retine din salarul brut cei 5,5% pentru sanatate. In paralel, in timpul liber activez ca si broker de asigurari cu un venit brut lunar de circa 200 Ron. Din cei 200 Ron mi se retine impozitul si mai nou inca 5,5% sanatate. Este corect? Adica platesc de 2 ori pe luna la sanatate. Daca ma imbolnavesc primesc 2 paturi in spital sau ma consulta medicul de 2 ori pe zi? Primesc de 2 ori mai multe medicamente decat as avea nevoie? In cei 15 ani nu am avut niciodata concediu de boala si inteleg ca se aplica cei 5.5% pe salar dar de ce si pe venitul suplimentar, avand in vedere ca acesta este cu mult sub venitul minim pe economie? Exista baza legala pentru acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 18:20, 16 Februarie 2013
Exista :cf art. 296^23 alin (2) Persoanele care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală nu datorează contribuţie de asigurări sociale de sănătate pentru aceste venituri, dacă realizează venituri de natura celor menţionate la cap. I, (exceptii)
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie asigurari sociale de sanatate Hortopan Sorin Hortopan Sorin Sunt pensionar și plătesc CASS-ul de 5,5% reținut la drepturile de pensie ce depășesc suma de 740 lei. Sunt angajat cu conventie civila la 4 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul la pfa phweb phweb Buna ziua. As dorii sa stiu si eu cum se calculeaza cei 16% datorati statului. Se calculeaza din totalul venturilor obtinute sau din din profit (adica ... (vezi toată discuția)
Cum platesc c.a.s.s.cu venituri numai din tranzactiile cu actiuni pe bursa forumistul forumistul Sunt o persoana fara ocupatie si am inceput sa tranzactionez actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti. In aceasta luna am facut cateva vanzari de actiuni, in urma ... (vezi toată discuția)