avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal de circulatie

buna ziua , am fost oprit de un echipaj de circulatie si rep .RAR ,in urma controlului sa stabilit ca becurile nu corespund , mi-sa ridicat talonu si ma amendat pt fapta constatata , ma rog, INTREBAREA MEA ESTE -agentu de circulatie a facut o mica sau cum zic ei mare eroare , mi sa inmanat PV in original mie si si-a oprit copia lui , pot pe baza aceasta sa fac in instanta anularea PV sau sa cer viciu de procedura dupa cum am auzit , este mai bine sa ma prezint la sediul pol in care am luat amenda si sa le cer o copie conform cu originalul pentru a-mi sevi la contestatie sau la amenda se poate face ceva numai ca sa imi anulez amenda , VA rog sa ma sfatuiti cum, e mai bine , ....vreau sa spun ca amenda am luato din cauza unor incompetenti care mi-au efectuat RAR , eu de ce nu as putea sa beneficiez tot de greseala altuia ,MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: catalincraciuneac , utilizator 12:56, 15 Februarie 2013
Dvs concret ridicati 2 probleme distincte referitor la exemplarul de PV care a fost inaintat si la posibilitatea contestarii acestuia
Exemplarul de PV pe care il detineti nu constituie temei legal pentru a solicita anularea PV
Daca apreciati ca aspectele constatate si consemnate in PV nu releva realitatea ,daca detineti probe temeinice care sa dovedeasca starea tehnica in care se afla autoturismul la momentul verificarii,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
in legatura cu ridicarea talonului credeti ca cei de la RAR si-ar mai cunoaste vina ? si in plus ag,constatator al pol in dovada de circulatie mi-a scris 15 zile dar data valabilitatie scrisa pe dovada depaseste 18 zile , e legal ? daca as depune in instata incompetenta politistului ca a gresit de 2 ori ,nu as avea castig de cauza ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera cu suspendare talon catalincraciuneac catalincraciuneac buna ziua ,rog a ma informa si pe mine cineva daca pot sa contest o amenda rutiera si a imi recupera talonu , Ma oprit cei de la RAR pentru verificari la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala blonzi blonzi Buna ziua,am luat o amenda + retinerea talonului (folie) pentru viteza 240 leiiar pentru folie 360 lei+retinerea talonului,pentru viteza si folie pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Certificat inmatriculare retinut pentru xenoane opteron opteron Mi.a fost si mie retinut certificatul de inmatriculare pentru xenoane, desi am montate pe masina , un A4 din 2004 xenoane originale cu tot ce trebuie. In ... (vezi toată discuția)