avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa PFI
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa PFI

Buna ziua,

Sunt angajata la o firma cu contract de prestari servicii ca PFI, in prezent fiind insarcinata si deci nemaiputand presta serviciul din cauza unor probleme de sanatate. In decursul acestor 4 ani s-au adunat datorii la finante, sanatate si pensii in valoare de pana la 15000 ron. In acest caz dupa nastere, cand voi intra in CIC voi putea sa deschid procedura de insolventa sau nu? Si dupa aceea voi putea sa-mi deschid o firma cu un alt statut sa-mi continui activitatea? In procedura de insolventa se includ si cele doua credite pe care le-am contractat si la care am achitat ratele pana in luna decembrie 2012, din ianuarie nemaiputand achita aceste rate?

Cu stima,
Ioana Suciu.
Cel mai recent răspuns: Ilinca1958 , utilizator 18:12, 23 Aprilie 2015
Buna seara .
Art.1,alin.2,din Legea nr.85/2006,prevede ca ,insolventa se poate aplica si acestor categorii de entitati,respectiv asociatii familiale,PFA,intreprinderi individuale,familiale,etc.
Cu stima,
Marius Bote .
raspunsul meu era mai mult pentru tine lucian (multumesc pt editare btw). pentru fata numai incurajarea de a cauta un avocat. sau un lichidator, ca vad ca-s baieti isteti. de astia nici nu stiam ca exista, credeam ca sunt in afara legii (pe vremea mea se chemau racheti..) :))
Buna ziua,
Eu am o altfel de problema, legat de insolventa.
Am angajat o firma pentru reamenajarea apartamentului, si am platit 1/3 din manopera. Plata am facut-o in luna martie, urmand ca lucrarile sa demareze incepand cu luna iunie. Astazi, m-am uitat pe chitanta de plata a avansului, si am vazut o stampila pe care scria ca firma respectiva este in insolventa. Eu nu o pot banui ca imi va face probleme, dar, daca nu vine sa-mi execute lucrarile, cum pot sa-mi recuperez banii? (5000 lei). Daca mai pot...
Multumesc,
Buna ziua .
Cautati la Tribunal cine este numit lichidator la firma in cauza,si depuneti la acesta documentele respective contabile, pentru a va lua in evidenta ,si eventual pentru a va inscrie la masa credala,cu aceasta suma, pentru a va recupera avansul depus .
Succes,
Marius Bote .
bote marius a scris:

Buna ziua .
Cautati la Tribunal cine este numit lichidator la firma in cauza,si depuneti la acesta documentele respective contabile, pentru a va lua in evidenta ,si eventual pentru a va inscrie la masa credala,cu aceasta suma, pentru a va recupera avansul depus .
Succes,
Marius Bote .


Multumesc mult pentru informatii.

Lichidator judiciar inseamna acelasi lucru cu administrator judiciar? Ca pe site-ul Judecatoriei am gasit admnistrator judiciar.
Problema este ca am fost si eu cam ignoranta cand am dat avansul, pentru ca eu stiam ca aceasta firma are o foarte buna reputatie. Pentru avansul respectiv, am o factura pe care scrie Avans materiale, iar eu am semnat inclusiv la rubrica de primire a acestora. S-ar putea intelege ca am primit aceste materiale, desi nu se pot livra materialele pentru care s-a platit doar avansul. Si, bineinteles ca eu nu am luat materialele. Astept sa treaca termenul negociat (perioada mai-august), si daca nu va respecta intelegerea, voi actiona la administratorul judiciar. Dar sper ca se va tine de cuvant, ca probabil ca si interesul firmei este sa iasa din insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea pfa in caz de insolventa amuller amuller Buna ziua. As dori sa va rog sa-mi aspundeti la cateva intrebari legate de raspunderea PFA in cazul insolventei. Este posibil sa se ajunga la executare silita ... (vezi toată discuția)
Pfa sau microintreprindere jaab jaab Buna ziua tuturor, si as vrea sa va cer sfatul urmator.Fratele meu ar vrea sa isi faca o mica firma (lucreze singur) de confectionat lumanari. In ce categorie ... (vezi toată discuția)