avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intelegere intre frati cu acordul mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intelegere intre frati cu acordul mamei


Doi frati fac o intelegere sub forma unui imprumut scris sub semnatura privata , prin care se face intelegerea ca daca unui dintre cei doi nu-i returneaza o suma de bani ca imprumut , celalalt ii cedeaza drepturile succesorale ale mamei acestora. Pentru a avea o mai mare credibilitate in act se trece ca martor la acest imprumut chiar mama acestora si semneaza ca si martor .
Acest act nu este lovit de nulitate ? Daca se contesta ca nici macar imprumutul nu s-a realizat in realitate , cum poate sa-si recupereze suma cel care a imprumutat ? Daca mama lor nici macar nu a semnat acest act ci e doar o facatura de semnatura ?
Actul nu este incheiat la notar ci este scris la lumina lumanarii intr-o casa de la tara ...
Multumesc ptr. lamuriri
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 11:09, 15 Februarie 2013
nimeni nu poate sa dispuna ceeace nu are la momentul in care dispune...este cazul succesiunii viitoare.

dar, actul se anuleaza doar prin instanta... iar pana nu se constat nulitatea este in vigoare.prin urmare ar fi recomandabil sa se consulte un specialist petnru a se gasi o solutie juridica, deoarece, actul prin care se dispune asupra mostenirii nu este in regula, dar nici celalat frate nu poate sa se bazeze ca in caz de partaj nu se va tine cont de acest act ca inceput de dovada scrisa.

solutia gasita nu este buna din punc de vedere juridic, pentru nici una din parti


daca mama nu e decedata e nula conventia.....plus ca daca ar fi decedata ar reprezenta o problema serioasa dovada si validitatea acesteia
Va multumesc pentru aprecieri ,asa este cauza e mult mai complexa , ne aflam deja in instanta , in prima etapa , cel asa zis" imprumutat" a afirmat ca nu a semnat niciodata un asemenea act de imprumut in care sa garanteze cu drepturile mamei lor , motivand ca semnatura mamei e falsa si nu s-a facut niciodata o asemenea intelegere , iar actul a fost declinat de catre Instanta parchetului pentru cercetarea inscrisului ( expertiza grafologica a semnaturilor ) . Intr-adevar mama e moarta si tocmai de aici s-a pornit intrucat cel care sustine ca a dat banii incearca sa ia niste bani sau drepturi pe niste semnaturi false , se bazeaza ca mama acestora a decedat anul trecut si nu i se poate contesta semnatura de acceptare . Insa la momentul audierilor s-au depus la Politie acte originale tocmai ptr. a se dovedi ca exista suspiciunea de semnatura falsificata .Vom vedea ce va decide si Parchetul .
Inca o data va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de imprumut - antecontract de vanzare cumparare. romex romex Va rog sa ma ajutati intr-o speta : - Poate fi combatut un act sub semnatura privata in care , o sora a intocmit un act de imprumut cu o alta sora ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana romex romex Va rog sa-mi spuneti cat de greu e sa combati in instanta o chitanta de mana , prin care o persoana ar fi luat o suma de bani si nereturnand-o la timp ar ceda ... (vezi toată discuția)
Contract sub semnatura privata fals romex romex Stimati domni , Doresc sa supun o problema care nu-mi da liniste . Va rog sa-mi spuneti cum poate demonstra o persoana care la insistentele unei rude ... (vezi toată discuția)