avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare cumparare

Buna ziua!
Tatal meu, a avut procura de reprezentare (asa cred ca se numeste) pentru o batrana. Aceasta detinea un lot de pamanturi extravilane. O persoana a muncit aceste pamanturi timp de 20 de ani, luand produsul si ajutorul de la APIA in tot acest timp. Tatal meu, intalnindu-se cu aceasta persoana intamplator in sediul primariei din localitate, pe spusele acestuia ii face un Antecontrcat de vanzare cumparare pe niste bucati de pamant. 1HA de pamant respectivul s-a angajat sa il cumpere, platind pentru acesta 9000 lei. La incheierea acestui antecontract, individul ii cere tatei alte 2 bucati de pamant de circa 0,5 HA. Pe aceste doua bucati de pamant nu a platit nimic. In Antecontract este specificata suma de 9000 de lei dar ca si bucati de pamant cumparate sunt specificate toate cele 3 bucati de pamant. La aflarea acestora, batrana s-a suparat si i-a cerut tatei sa nu ii faca respectivului acte decat pe suprafata de 1 HA, pamant pe care individul a platit initial cei 9000 lei. In antecontract este specificat faptul ca partile trebuie sa se prezinte la notar in termen de 15 zile. Nu s-au prezentat, pentru ca niciuna din parti nu a dorit acest lucru. Intre timp batrana a murit, tata devenind mostenitor testamentar. Acum, la 1 an de la incheierea acelui Antecontract, respectivul a inaintat in instanta Antecontractul spre autentificare. Tata nu doreste sa ii faca act decat pe aceea suprafata de 1 HA. Poate tata sa aiba castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: jackiss , utilizator 14:45, 15 Februarie 2013
Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu un raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare teren extravilan jackiss jackiss Buna ziua! Am urmatoarea problema! Tatal meu ca unic mostenitor este posesorul unui teren de 1HA. Dorind sa faca faca actele necesare pentru a intra legal in ... (vezi toată discuția)
Indiviziune ContSters172999 ContSters172999 Suntem 3 mostenitori (eu si doi frati de tata) cu vocatie succesorala cu drept din mostenire 1/3. Am mostenit de la tatal nostru 6 ha teren extravilan ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, delimitare parcele, apia L_Eva L_Eva Buna ziua, parintii mei au primit inapoi conform legii fondului funciar in jur de 6 ha de pamant in extravilan intr-un mic sat din Transilvania. Anul acesta ... (vezi toată discuția)