Buna ziua!
Tatal meu, a avut procura de reprezentare (asa cred ca se numeste) pentru o batrana. Aceasta detinea un lot de pamanturi extravilane. O persoana a muncit aceste pamanturi timp de 20 de ani, luand produsul si ajutorul de la APIA in tot acest timp. Tatal meu, intalnindu-se cu aceasta persoana intamplator in sediul primariei din localitate, pe spusele acestuia ii face un Antecontrcat de vanzare cumparare pe niste bucati de pamant. 1HA de pamant respectivul s-a angajat sa il cumpere, platind pentru acesta 9000 lei. La incheierea acestui antecontract, individul ii cere tatei alte 2 bucati de pamant de circa 0,5 HA. Pe aceste doua bucati de pamant nu a platit nimic. In Antecontract este specificata suma de 9000 de lei dar ca si bucati de pamant cumparate sunt specificate toate cele 3 bucati de pamant. La aflarea acestora, batrana s-a suparat si i-a cerut tatei sa nu ii faca respectivului acte decat pe suprafata de 1 HA, pamant pe care individul a platit initial cei 9000 lei. In antecontract este specificat faptul ca partile trebuie sa se prezinte la notar in termen de 15 zile. Nu s-au prezentat, pentru ca niciuna din parti nu a dorit acest lucru. Intre timp batrana a murit, tata devenind mostenitor testamentar. Acum, la 1 an de la incheierea acelui Antecontract, respectivul a inaintat in instanta Antecontractul spre autentificare. Tata nu doreste sa ii faca act decat pe aceea suprafata de 1 HA. Poate tata sa aiba castig de cauza?
Indiviziune
ContSters172999
Suntem 3 mostenitori (eu si doi frati de tata) cu vocatie succesorala cu drept din mostenire 1/3.
Am mostenit de la tatal nostru 6 ha teren extravilan ... (vezi toată discuția)