avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COMPLETARE CERERE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COMPLETARE CERERE

Am si eu o intrebare cu privire la completarea cererii pentru anexa 23:
-nu am toate informatiile cerute in aceea cerere si deci completez cat stiu(am un teren doar cu adeverinta de proprietate in care nu este specificata tarlaua sau la garsoniera nu am anul cladirii)
-odata completata aceasta cerere pot sa nu adaug un titlu de proprietate care nu este inca eliberat ci am doar o invitatie data de primarie pentru eliberare dar la primarie au spus ca mai dureaza ceva timp
-daca un teren au spus la primarie ca este intravilan dar inca nu am o adeverinta de transformare a terenului in intraviran pot trece informatiile care le detin ca extravilan?

Pot completa aceste informatii fara pb sau mai tarziu or sa intervina probleme in succesiune si mai bine astept cateva luni pana am toate titlurile eliberate ca sa fac succesiunea?

Poate parea intrebarea copilareasca dar am informatii ca se elibbereaza o singura anexa 23 si atunci chiar as avea pb daca nu e corect intocmita...
Cel mai recent răspuns: maria_cseh , utilizator 18:25, 17 Februarie 2009
Îmi cer scuze, dar din întrebările dvs. nu reiese despre ce anexă 23 vorbiţi. Reveniţi cu clarificări.
Este vorba despre cererea pentru eliberarea anexei 23 pentru succesiune.
Este foarte important ce scriu in ea?Eu vreau sa o completez ca sa nu depasesc cele 6 luni dar documentele care le am nu imi ofera toate informatiile cerute de aceasta cerere pentru anexa 23.

Va multumesc pentru atentie!
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2009
ContSters78406, utilizator
nu are nicio legatura anexa in cauza cu cele 6 luni... care sunt pentru acceptarea mostenirii... si care se poate face ori prin stapanirea in fapt a bunurilor mostenirii ori prin declaratie la dosar... in functie de mostenitor si bani...
Azi am trecut prin dezbaterea succesiunii.Când am completat anexa sus menţionată (după trei luni de la decesul tatălui), nici noi nu am avut prea multe informaţii.Am declarat apartamentul, garajul şi un teren arabil.Nu am avut decât actul de cumpărare al apartamentului şi în rest nimic,doar ce apare în registrul agricol de la primărie.La notar într-o oră s-a rezolvat succesiunea şi ne-a dat certificatul de moştenire la fiecare dintre surori. Ne-am aşteptat să nu se rezolve nimic fără nici o întabulare.Deci, şi fără întabulare se poate face succesiunea. Ne-am temut să nu treacă cele 6 luni sau cei doi ani pt. a evita alte taxe şi impozite, iar pt că nu am avut pretenţii una de la cealaltă a fos ca un fel de atu. De-acum nu ne mai rămâne să facem demersul pt întabulare apartament, garaj şi teren.Totul ne-a costat 770 RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire sau indreptare? nelu s nelu s Am cumparat un teren extravilan arabil in urma cu ceva timp prin Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare,numai ca pe titlul de proprietate ,la ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlu de propriette teren -dupa 27 ani -????imposibil mariana55_ro mariana55_ro Buna ziua ! in anul 1992 s a eliberat o adeverinta de punere in posesie ,bunicii mele ..........nu au fost neintelegeri cu privire la hotare .De atunci au fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune maria_cseh maria_cseh Bună seara.Din lipsă de timp,nu reuşesc să citesc toate răspunsurile legat de succesiune.Suntem trei surori,iar mama a murit în mai 2006 şi tata în ... (vezi toată discuția)