avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubire

Buna! Am o nelamurire, am cumparat de la o firma trei plicuri cu seminte de rosii, care dupa semanare mi-au iesit in proportie de zece la suta. Am contactat firma respectiva le-am explicat situatia si au fost de acord sa-mi trimita alte plicuri cu conditia sa la trimit ambalajul cu numarul lotului respectiv, iar in functie de cate plicuri le trimit atatea imi vor trimite ei inapoi. Eu nu mai am numai un ambalaj si factura in baza careia am facut plata. Intrebarea mea este, din moment ce am factura care dovedeste cantitatea cumparata de ce mai au nevoie de toate ambalajele? Se poate folosi factura in instanta pentru repararea prejudiciului?
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 19:43, 15 Februarie 2013
Recuperarea prejudiciului prin instanta este dificila.
Atat producatorul, cat si distribuitorul de seminte legumicole au acte si documente care atesta calitatea fondului semincer si a semintelor, chiar daca acestea sunt importate.

De regula, semintele se recolteaza chiar din gradina proprie din primele fructe ale plantelor sanatoase si care se dezvolta normal pana la terminarea ciclului vegetativ-productiv.
Stimat forumist,

Din punctul meu de vedere, firma respectivă are nevoie de plicuri pentru a cunoaște ei înșiși ce lot a prezentat deficiențe, ceea ce nu este rău, poate ar dori să-l retragă de pe piață.

Dvs puteți, însă, să faceți dovada achiziționării plicurilor numai cu factura, coroborată chiar și cu răspunsul lor - de acceptare a posibilelor lipsuri calitative.

Cu stimă.
In instanta trebuie sa demonstrati faptul ca ati respectat regulile specifice referitoare la:
-compozitia, proportia componentelor si dezinfectia substratului nutritiv (pamanturile folosite pentru acesta);
-microclimatul in substratul nutritiv inante de semanare si de la semanat la rasarit (temperatura zi/noapte, umiditate atmosferica, luminozitate, intensitatea aerisirii);
-adancimea si densitatea de insamantare.
Procentajul extrem de mic la rasarire se datoreaza nerespectarii celor mentionate anterior si mai ales pentru infiintarea unei culturi extratimpurii (rosii, ardei gras, chiar si castravete) specifica primelor decade ale lunii februarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza merceologica.(de bunuri)...va rog ajutor florinroh florinroh Sunt student in anul III la Stiinte Economice si doresc sa va intreb poate stie cineva cine ma poate ajuta cu o expertiza merceologica (de bunuri) raportul ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite dintr-un imobil florentinadobre florentinadobre Buna ziua, as dori sa stiu daca proprietarii de apartamente nelocuite au obligatia legala de a incalzi aceste apartamente,avand in vedere ca cei care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Succesiune .... eder eder Ajutati-ma si pe mine, va rog. Unii dintre useri cunosc problema mea. Aceia care dau report pentru ca am dat nume, sa se abtina. Am scris si pe ... (vezi toată discuția)