avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu de bibliotecar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu de bibliotecar

Am absolvit facultatea de Istorie-Filozofie avand specializarea Istorie-Bibliologie si Biblioteconomie. Sunt angajata intr-o biblioteca oraseneasca. Lucrez de 9 luni. Cat ar trebui sa fie salarul de incadrare? Colega mea lucreaza la biblioteca de trei ani, si preimeste sporul de conducere, chiar daca nu are studii superioare in domeniu. intrebarea mea ar fi ca daca eu am studii superioare in domeniu nu eu ar trebui sa am dreptul la acest spor de conducere?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu , utilizator 23:32, 27 Februarie 2009
din cate stiu eu sporul de conducere il obtineti doar daca exercitati o functie de conducere. altfel nu puteti avea dreptul la el.
Sporul de conducere il primeste numai persoanele angajte in functii de conducere ... colega dvs are functie de conducere?

Pentru bibliotecari vedeti OG nr.10/2008.
Art. 52 din Legea nr. 334/2002- Legea bibliotecilor.
"ART. 52
Conducerea bibliotecilor este asigurată după cum urmează:
a) în cazul bibliotecilor cu personalitate juridică, de către un director general sau director, care poate avea unul sau mai mulţi adjuncţi;
b) în cazul bibliotecilor fără personalitate juridică şi/sau al filialelor, de un director sau de un bibliotecar responsabil, cu funcţia de şef de serviciu sau şef de birou, având dreptul la indemnizaţia de conducere corespunzătoare, potrivit prevederilor legale."
Colega dvs. , fiind mai veche in institutie, probabil ca a fost numita responsabila.In concluzie, are dreptul la indemnizatia de conducere corespunzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biblioteca DanVtr DanVtr Buna ziua! As dori sa intreb daca un bibliotecar orasenesc (care raspunde doar el de biblioteca si activitatea ei, biblioteca neavand personalitate juridica) ... (vezi toată discuția)
Bibliotecari flaner flaner Buna ziua! Am si eu o problema. Am terminat la UBB Cluj, Facultatea Istorie-Filosofie, specializarea Istorie-Biblioteconomie, si lucrez la biblioteca, ... (vezi toată discuția)
Transformare post bibliotecar studii medii in studii superioare bibliotecar sanda1956 sanda1956 Poate fi transformat postul de bibliotecar studii medii in bibliotecar studii superioare (conf. Ord. 10/2008), daca studiile absolvite sunt de alta ... (vezi toată discuția)