Am absolvit facultatea de Istorie-Filozofie avand specializarea Istorie-Bibliologie si Biblioteconomie. Sunt angajata intr-o biblioteca oraseneasca. Lucrez de 9 luni. Cat ar trebui sa fie salarul de incadrare? Colega mea lucreaza la biblioteca de trei ani, si preimeste sporul de conducere, chiar daca nu are studii superioare in domeniu. intrebarea mea ar fi ca daca eu am studii superioare in domeniu nu eu ar trebui sa am dreptul la acest spor de conducere?
Art. 52 din Legea nr. 334/2002- Legea bibliotecilor.
"ART. 52
Conducerea bibliotecilor este asigurată după cum urmează:
a) în cazul bibliotecilor cu personalitate juridică, de către un director general sau director, care poate avea unul sau mai mulţi adjuncţi;
b) în cazul bibliotecilor fără personalitate juridică şi/sau al filialelor, de un director sau de un bibliotecar responsabil, cu funcţia de şef de serviciu sau şef de birou, având dreptul la indemnizaţia de conducere corespunzătoare, potrivit prevederilor legale."
Colega dvs. , fiind mai veche in institutie, probabil ca a fost numita responsabila.In concluzie, are dreptul la indemnizatia de conducere corespunzatoare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Biblioteca
DanVtr
Buna ziua! As dori sa intreb daca un bibliotecar orasenesc (care raspunde doar el de biblioteca si activitatea ei, biblioteca neavand personalitate juridica) ... (vezi toată discuția)
Bibliotecari
flaner
Buna ziua!
Am si eu o problema. Am terminat la UBB Cluj, Facultatea Istorie-Filosofie, specializarea Istorie-Biblioteconomie, si lucrez la biblioteca, ... (vezi toată discuția)