Buna ziua! As dori sa intreb daca un bibliotecar orasenesc (care raspunde doar el de biblioteca si activitatea ei, biblioteca neavand personalitate juridica) poate fi bibliotecar responsabil?
Art. 52 din Legea 334/2002:
Conducerea bibliotecilor este asigurată după cum urmează:
a) în cazul bibliotecilor cu personalitate juridică, de către un director general sau director, care poate avea unul sau mai mulţi adjuncţi;
b) în cazul bibliotecilor fără personalitate juridică şi/sau al filialelor, de un director sau de un bibliotecar responsabil, cu funcţia de şef de serviciu sau şef de birou, având dreptul la indemnizaţia de conducere corespunzătoare, potrivit prevederilor legale.
Eu nu am niciun subordonat, asadar sunt singurul angajat, iar biblioteca nu are personalitate juridica. Intrebarea este daca in acest caz pot fi trecut ca bibliotecar responsabil, pt. ca cei de la personal au motivat ca nu pot fi bibliotecar responsabil fiind singurul angajat.
Salariu de bibliotecar
flaner
Am absolvit facultatea de Istorie-Filozofie avand specializarea Istorie-Bibliologie si Biblioteconomie. Sunt angajata intr-o biblioteca oraseneasca. Lucrez de ... (vezi toată discuția)