avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Biblioteca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Biblioteca

Buna ziua! As dori sa intreb daca un bibliotecar orasenesc (care raspunde doar el de biblioteca si activitatea ei, biblioteca neavand personalitate juridica) poate fi bibliotecar responsabil?
Cel mai recent răspuns: DanVtr , utilizator 15:08, 12 Iunie 2014
Art. 52 din Legea 334/2002:
Conducerea bibliotecilor este asigurată după cum urmează:
a) în cazul bibliotecilor cu personalitate juridică, de către un director general sau director, care poate avea unul sau mai mulţi adjuncţi;

b) în cazul bibliotecilor fără personalitate juridică şi/sau al filialelor, de un director sau de un bibliotecar responsabil, cu funcţia de şef de serviciu sau şef de birou, având dreptul la indemnizaţia de conducere corespunzătoare, potrivit prevederilor legale.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu nu am niciun subordonat, asadar sunt singurul angajat, iar biblioteca nu are personalitate juridica. Intrebarea este daca in acest caz pot fi trecut ca bibliotecar responsabil, pt. ca cei de la personal au motivat ca nu pot fi bibliotecar responsabil fiind singurul angajat.
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
DanVtr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu de bibliotecar flaner flaner Am absolvit facultatea de Istorie-Filozofie avand specializarea Istorie-Bibliologie si Biblioteconomie. Sunt angajata intr-o biblioteca oraseneasca. Lucrez de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea legii oana dragoiescu oana dragoiescu am fost incadrata in 2006 ca bibliotecr comunal.beneficiez de spor de vechime si indemnizatie de conducere 15%.NU am primit spor de periclitate 15% desi este ... (vezi toată discuția)
Sef birou este post de conducere? MiaQ MiaQ Buna ziua! Pentru ca sunt angajata dinainte de 2011 si neavand vreun act aditional, din cate am inteles, as putea sa beneficiez de preaviz conform vechii ... (vezi toată discuția)