avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate

Buna seara, as dori sa stiu care grad de rudenie este luat in considerare pentru co asigurat, si unde ar trebui sa merg sa-mi fac o asigurare de sanatate. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 16 Februarie 2013
Conform Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii pot fi coasigurati: soţul, soţia şi pãrinţii fãrã venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate.
Pentru a fi asigurat in sistemul de sanatate puteti incheia un contract de asigurare cu Casa de Asigurari de Sanatate sau puteti fi coasigurata - va aflati in intretinerea sotului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate Dorin Padureanu Dorin Padureanu Daca sotia mea isi face asigurare de sanatate ( plateste lunar 50 lei,nu are venituri si nici eu ) pot beneficia eu si copilul meu de 20 de ani de ea. ... (vezi toată discuția)
Coasigurati si persoane aflate in intretinere - diferente irina_iris_19 irina_iris_19 explicati-mi si mie diferenta dintre cele 2 categorii!daca e coasigurat nu e automat aflat in intretinere?pe decl 112 se trec coasiguratii in baza ... (vezi toată discuția)
Coasigurat alecris alecris Eu lucrez in invatamant de 15 ani iar sotul meu nu este anjajat nicaieri de 3 ani. Poate figura ca si coasigurat? Ce acte sunt necesare si unde se depun? ... (vezi toată discuția)