avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat in sistemul de asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat in sistemul de asigurari de sanatate

In cazul in care sotul beneficiaza de concediu de crestere a copilului, sotia care nu lucreaza nicaieri (nu are nici un venit) este sau nu coasigurata in sistemul de asigurari de sanatate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 16 Februarie 2013
Buna seara,
Coasigurarea nu este implicita, ci se face la cerere. Cel mai bine este sa mergeti la casa de asigurari de sanatate de care apartineti si sa verificati dupa CNP-ul sotiei daca figureaza sau nu ca asigurata in baza de date. In cazul in care nu figureaza, solicitati prin cerere depusa in scris cu numar de inregistrare ca aceasta sa devina coasigurata.
Cu stima,
Mediator Maria S. Raduc
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cu placere
Nu este coasigurata sotia dvs ... coasigurarea nu se face automat ... In baza actelor pe care le depuneti la angjator,respectiv:
-cerere depusa de angajat prin care solcita acest lucru,
-declaratia data pe propria raspundere precum ca are sotia in intretinere,
-certificatul de casatorie,
-carte de identitate sotie,
-adeverinta eliberata de Administratia Financiara din care sa rezulte faptul ca sotia nu realizeaza venit,
acesta elibereaza adeverinta de asigurat angajatului,in care sotia figureaza ca coasigurat al acestuia.
Coasiguratul este inregistrat si in Declaratia 112, pe care o depune angajatorul la Asministratia fiscala, asa incat nu mai este nevoie de alta formalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat la sistemul public de sanatate stelach stelach Buna ziua, Un salariat, solicita inscrierea sotiei , la asigurarile de sanatate ca si coasigurat. ce documente trebuie sa solicit salariatului pentru sotie, ... (vezi toată discuția)
Documente coasigurare ile203 ile203 Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei persoane adulte fara venituri? (vezi toată discuția)
Calitatea de co-asigurat - urgent samyku samyku Va rog mult sa-mi spuneti si mie dupa cat timp sotia poate sa fie co-asigurat al sotului? Doar el lucreaza... De la Casa de Sanatate ei spun ca numai dupa ce ... (vezi toată discuția)