avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract Individual de Munca in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract Individual de Munca in strainatate

Vreau sa inchei un CIM cu un angajator român, urmând să-mi desfasor activitatea in una din tarile europene.
In urma documentarii, am observat ca legea tarii respective este mai favorabilă decat cea Romaneasca.
In consecinta, as dori sa cer ca aceasta lege sa imi fie aplicabila, invocând faptul că toate statele membre UE respecta Conventia de la Roma din 1980 referitoare la Legea aplicabilă obligatiilor contractuale. Potrivit acestei
Conventii, părtile CIM pot să aleagă legea aplicabilă fără însă ca această lege să îl priveze pe salariat de protectia asigurată de legea tării în care îsi are sediul angajatorul.
Credeti ca mi se va satisface cererea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 16 Februarie 2009
Convenţia de la Roma din 1980 privind legea aplicabilă obligaţiilor contractuale standardizează regulile de conflict de legi aplicabile contractelor.
Potrivit acestei Conventii , un contract individual de muncă trebuie să fie supus:
(a) legii ţării în care în mod obişnuit angajatul îşi desfăşoară munca sa pentru îndeplinirea contractului, chiar dacă este angajat temporar în altă ţară, sau
(b) dacă angajatul nu îşi desfăşoară munca în mod obişnuit într-un anumit stat, se va aplica legea statului în care se găseşte sediul celui care l-a angajat, cu excepţia cazului în care din împrejurări reiese că acel contract integral este mai strâns legat de un alt stat, în care caz contractul va fi supus legii acestui stat.

Este posibil , ca in cuprinsul c.i.m. sa se insereze o astfel de clauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contrct de munca nerespectat Andrey22 Andrey22 Buna ziua , Am fost in portugalia ca muncitor necalificat si am semnat un contract de munca pe timp de o luna.In acea luna nu am lucrat decat 17 zile .E legal ... (vezi toată discuția)
Conventia de la roma din 1980 versus roma i!!! lizuca2323 lizuca2323 Ce aduce nou Regulamentul (CE) nr.593/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 17 iunie 2008 privind legea aplicabila obligatiilor contractuale ... (vezi toată discuția)
Aplicatie legislatia muncii migulaura migulaura Buna ziua, as dori sa stiu ce legislatie se aplica in cazul in care am un contract de munca cu cetateni romani, incheiat in Romania dar care se executa in ... (vezi toată discuția)