avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contrct de munca nerespectat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contrct de munca nerespectat

Buna ziua ,
Am fost in portugalia ca muncitor necalificat si am semnat un contract de munca pe timp de o luna.In acea luna nu am lucrat decat 17 zile .E legal acest lucru il pot da in judecata pe patron pentru ca nu a respectat contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 28 Mai 2012
C.i.m. cu cine l-ati semnat , angajator din Portugalia sau din Romania?
angajatorul este danez ,dar am semnat in Portugalia contractul.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Andrey22, utilizator
Prin urmare, avand in vedere prevederile articolul 6 alineatul (2) litera (a) din Convenția privind legea aplicabilă obligațiilor contractuale, deschisă spre semnare la Roma la 19 iunie 1980, contractul de muncă este supus legii țării în care angajatul își desfășoară în mod obișnuit munca în executarea contractului.

Asadar, puteti actiona in instanta pe angajatorul dvs in Portugalia ...in acest sens, competenta apartine tribunalelor de munca (tribunais de trabalho).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca in strainatate constantin gheorghe constantin gheorghe Vreau sa inchei un CIM cu un angajator român, urmând să-mi desfasor activitatea in una din tarile europene. In urma documentarii, am observat ca legea ... (vezi toată discuția)
Conventia de la roma din 1980 versus roma i!!! lizuca2323 lizuca2323 Ce aduce nou Regulamentul (CE) nr.593/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 17 iunie 2008 privind legea aplicabila obligatiilor contractuale ... (vezi toată discuția)
30 de zile de la depunerea unei sesizari catre: i.t.m.bucuresti-inspectia muncii -garda financiara. nici un raspuns... ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 23.06.2011 ( luna Iunie ) am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron Noi ... (vezi toată discuția)