avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale PLATA IMPOZIT A \\"NENOROCITULUI \\"DE TRACTOR
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

PLATA IMPOZIT A "NENOROCITULUI "DE TRACTOR

Buna seara!
In 2008 mi-a venit la Administratia Financiara o sentinta civila in care era specificat ca as fi cumparat cu o chitanta de mana nedatata si nesemnata de mine, un tractor din judetul Vrancea . Eu am aflat de aceasta S.C. anul trecut cand am venit in tara (de 7 ani locuiesc in Spania) . Mi-am luat o avocata din Focsani (eu sunt din Constanta) si am facut apel.
Solutia instantei a fost: respinge apelul ca nefondat, cu recurs.
Acum sunt in asteptarea motivarii instantei iar dupa motivare voi face recurs.
Saptamana trecuta am reusit sa dau de tel. persoanei care chipurile mi-ar fi vandut mie tractorul si a recunoscut ca nu eu sunt acea persoana caruia ia vandut tractorul si crede ca este doar o potrivire de nume.
In cazul in care nu mi se va accepta recursul (totul este posibil ptr ca persoana recunoaste ca nu eu sunt adevaratul cumparator dar mi-a zis ca am putine sanse de reusita la Tribunalul Focsani si ca nu poate sa-mi dea detalii) eu trebuie sa platesc impozitul nenorocitului de tractor din anul 2008 de cand este Sentinta Civila la fisc sau din 2013 cand sentinta devine definitiva ?
Si daca trebuie sa platesc din 2008 platesc si majorarile ?
Va multumesc, anticipat!
Cu respect
Cel mai recent răspuns: ContSters280210 , utilizator 11:17, 18 Februarie 2013
Curios cum s-a facut dovada calitatii procedurale pasive a dumneavoastra ... Teoretic ati avea sanse de acceptare a recursului.
Daca sentinta devine definitiva si irevocabila veti fi obligat la plata impozitului si a majorarilor aferente neplatii acestuia la timp.
Curios este faptul ca vi s-a respins apelul in conditiile in care banuiesc ca avocatul care v-a reprezentat a invocat faptul ca nu aveti calitate procedurala pasiva, adica nu sunteti dumneavoastra paratul ...
Daca tot se ocupa cineva de situatia dvs, rugati avocatul sa faca o cerere catre serviciul inmatriculari sa ceara un istoric al proprietarilor care au detinut in mod real tractorul, iar mai departe in instanta. Imi cer scuze, dar decat un tractor, de ce nu v-au dat o casa? :O Bafta multa.
Buna seara!
Nu-mi foloseste la nimic istoricul proprietarilor care au detinut tractorul.
Am dat eu cateva telefoane si am aflat cine detine tractorul in evidentele de la serviciul inmatriculari . Este o persoana din Focsani. El il are in evidenta la politie si eu la fisc.
Aceasta persoana din Focsani la dat in judecata pe cel din Marasesti(cel care a cumparat tractorul de la el) iar cel din Marasesti a bagat la dosar chitanta de mana ca mi l-a vandut mie(el este cel care a recunoscut la telefon ca nu eu sunt acela care a cumparat de la el si ca este doar o potrivire de nume).
Deci cel din Marasesti nu este incarcat cu tractorul nici la politie nici la fisc.
Ptr. d-nul consilier juridic :
Da, domnul consilier juridic, teoretic am sanse sa mi se accepte recursul dar vreau sa se materializeze acest lucru, sanse am si sa castig recursul (adica sa demonstrez ca nu eu sunt cel care a cumparat acest tractor) .
Doresc sa fac si o expertiza grafologica precum ca nu este scrisul meu si sa dea si persoana
din Marasesti o declaratie notariala precum ca nu mi-a vandut mie.
Va multumesc! Cu respect
Urmare a celor precizate, incercati sa obtineti de la serviciul inmatriculari un document prin care sa vi se comunice pe numele cui este inregistrat tractorul si depuneti si acest document la instanta.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere auto de la administratia financiara ContSters280210 ContSters280210 Buna ziua! Mi-a venit la fisc o sentinta civila din alt judet ,precum ca am de platit impozitul unui tractor cumparat cu o chitanta de mana. Eu nu am cumparat ... (vezi toată discuția)
Marsavie romaneasca ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Pana in 2006 am fost cadru MAN, iar in acest an am decis sa plec cu familia in Spania. Anul trecut in vara m/am intors in tara sa fac un schimb ... (vezi toată discuția)
Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot pe numele meu stoicavasile stoicavasile Am vandut masina cu contract de vanzare cumparare,am scos-o de la fisc,la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul ... (vezi toată discuția)