Buna ziua.
Am primit decizia de pensionare in care am constatat ca nu au fost respectate prevederile legale ale articolului 78 aliniatul 4 luindu-se in calcul salariul brut si sporul de vechime si nu VENITUL BRUT cum prevede acest articol cu toate ca la depunerea dosarului a fost anexata si adeverinta doveditoare a venitului brut.
Ca uramare a acestui fap doresc sa depun la judecatorie o contestatie in termenul legal de 45 de zile si va rog sa-mi spuneti daca v-ati mai intilnit cu o astfel de situatie, iar daca da, va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare si eventual numarul de exemplare.(Contestatie, copie carnet de munca, copie decizie, copie adeverinta si ce alte acte mai sunt necesare)?
Va multumesc !
Cu stima, L.I
1. Doamna/domnule, spuneti concret despre ce venituri este vorba si, cu aproximatie, pentru ce perioada. Va referiti cumva la venituri cu caracter suplimentar reprezentand acord global, prime, ore suplimentare etc., sau la spor de santier, spor de munca grea, spor pentru munca desfasurata in timpul noptii etc.
2. Contestatia este de competenta tribunalului iar actelor pe care le-ati enumerat trebuie sa le mai adaugati cererea/cererile prin care faceti dovada depunerii adeverintelor la casa de pensii.
3. Daca vorbiti despre venituri castigate ulterior datei de 01.04.2001, va sugerez sa solicitati de la casa de pensii o adeverinta tip C.A.S. Ati fi surprins daca ati afla cate firme declara si platesc mai putin sau deloc C.A.S. pentru angajatii lor, iar angajatii stiu cu totul altceva! Sau poate n-ati fi surprins!
Concret este vorba de sumele de acord global, ore suplimentare, prime in perioada 1975-1995. Celelalte sporuri: spor vechime, spor de santier au fost luate in calcul.
Daca se poate v-as ruga sa-mi precizati ce fel de cerere sau cereri trebuie adaugate, ce dovada trebuie si de la cine pentru aceste sume.
Adeverinta in original pentru sumele provenite din acord global, ore suplimentare, prime se afla depusa in dosarul de pensionare. Eu mai posed doar copie dupa aceasta.
Mai trebuie copia caenetului de munca?
V-as ruga daca se poate sa-mi spuneti si in cite exemplare trebuie depuse.
Va multumesc pentru amabiltate.
Cu stima,
L.I
Trebuie sa faceti dovada ca ati depus adeverinta la casa de pensii, cu cererea adresata acestei institutii si inregistrata, respectiv purtand numar si data.
In mod obligatoriu depuneti si o copie a carnetului de munca.
Contestatia, copia deciziei a carei anulare o solicitati, copia adeverintei, copia cererii prin care faceti dovada ca ati depus adeverinta la casa de pensii precum si copia carnetului de munca le depuneti in dublu exemplar: unul pentru instanta si celalalt pentru casa de pensii.
Va multumesc foarte mult pentru amabilitate.
Cu stima,
L.I
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contestatie
Sararoiu Nicolae
Stimate Doamne/Stimati Domni,
Am primit decizia de pensie la calculul careia Casa de pensii nu a tinut seama de sporuri suplimentare intre care si o perioada ... (vezi toată discuția)
Lucru in acord global
PD
Buna seara!
Am lucrat in cercetare proiectare si eram platita in acord global+ore suplimentare, dar pentru dosarul de pensie nu se da adeverinta pentru ... (vezi toată discuția)