avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amanarea termenului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

amanarea termenului

pot sa cer o amanare in recurs (al 2lea termen,primul termen a fost amant pt a angaja avocat)......iar la termenul urmator sunt indisponibil sa ma prezint pt ca am un alt proces la o mare distanta si au emis mandat de aducere....oare se admite cererea de amanare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:12, 16 Februarie 2013
Faceti o cerere la care anexati "mandatul de aducere'..
exista posibilitatea sa respinga cererea de amanare si sa judece in lipsa?
Depinde de stadiul procesual. De exemplu in recurs la primul termen face adresa catre barou sa trimita avocati din oficiu pentru toti inculpatii ca la urmatorul termen sa nu se mai invoce lipsa de aparare. Dosarul se judeca indiferent de prezenta inculpatilor sau a aparatorilor alesi atata timp cat procedura de citare a fost legal indeplinita, iar avocatii din oficiu sunt prezenti. Ceva de genul am patit eu la al doilea termen de judecata, nu au vrut sa acorde un nou termen chiar daca avocatul meu a adus dovada ca nu se putea deplasa la judecata, si astfel a fost stare de judecata cu 3 inculpati prezenti din 15. Au acordat 7 zile pentru depunerea de concluzii scrise.
Daca aveti avocat angajat ar fi mai simplu sa obtineti amanarea judecatii.
Mie imi pare corect sa fie amanata cauza insa fiind in recurs nu mai aveti niciun remediu procesual.

Depuneti dovada imposibilitatii de prezentare si eventual o cerere in scris prin care sa solicitati ca doriti sa dati declaratie in fata instantei de judecata chiar in recurs.
Ar fi fost mai bine sa aveti avocat care sa sustina cererea dar aveti sanse mai mari la amanare si daca nu aveti avocat angajat daca veti proceda asa.
Mie nu imi pare ca s-ar respecta deloc dreptul la un proces echitabil daca nu se va amana din acest motiv dar asa cum spuneam nu mai aveti niciun remediu procesual din moment ce va aflati in recurs.
Avocatul poate gasi o modalitate prin care sa amane indiferent ce ar vrea instanta dar in niciun caz daca veti avea avocat din oficiu acesta nu se va lupta pentru amanare ( doar sa aveti un noroc extraordinar...).
Ca paranteza, va pot spune ca avocatul din oficiu isi primeste banii la terminarea procesului si o noua amanare ar fi pentru el o amanare a platii...ceea ce probabil ca nu i-ar conveni...

Avocatul angajat de dvs. poate cere si el termen pentru a pregati apararea si motivele de recurs, caz in care amanarea ar fi si mai justificata.
Aveti insa grija sa nu va angajati avocat care sa se grabeasca sa termine procesul cat mai repede, pentru ca intr-o atare situatie nu ati facut nimic...
Adica sa vrea sa amanane cauza si sa fie interesat si el de amanare tot la fel de mult ca si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apararea in fata instantei penale de recurs? stelian_1981 stelian_1981 Doresc sa va intreb daca la primul termen de judecata a recursului la curtea de apel ,instanta este obligata sa admita cererea de amanare pentru angajarea unui ... (vezi toată discuția)
Doua citatii pe aceeasi data,unul cu mandat de aducere animacikaa animacikaa buna ziua in data de 6 martie am doua procese...unul la o judecatorie(cu mandat de aducere) si celalalt la 250 de km la curtea de apel (recurs,al doilea ... (vezi toată discuția)
Citatie dosar penal mom mom Am primit o citatie in calitate de inculpat pt un dosar penal chiar in perioada cand am lipsit o buna perioada de timp de la domiciliu, iar data procesului a ... (vezi toată discuția)