avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt telefon

mergi pe strada si te opreste o persoana spunandu-ti sa ai dai putin telefonul sa dea un beep cuiva deoarece are o problema urgenta.ai dai telefonul sa dea beep ,iar persoana respectiva fuge cu telefonul.te duci la politie si declari ca ti sa furat telefonul[ i-am dat cuiva sa dea un beep si a fugit cu telefonu]. in cazul asta fapta la ce se incadreaza? la furt sau abuz de incredere?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 11:33, 16 Februarie 2013
Abuz de încredere , având în vedere şi definiţia acestei i nfracţiuni, respectiv : ,, Însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine nu plateste la restaurant?? muntean t.i. muntean t.i. Merge un grup de prieteni la restaurant si consuma de 650 lei. Pleaca si nu platesc. Sunt identificati cu camera de supraveghere si ei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.imi puteti spune ce inseamna mai exact abuz de incredere? ... aura19731991 aura19731991 Am avut o legatura cu un barbat casatorit .intre timp el sa despartit.am fost impreuna 6 ani dar el sa imbolnavit si eu nu am mai putut sa am grija de el din ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si furt MaDaAlina MaDaAlina In vara lui 2016 am dat masina unei cunostinte sa o duca mai departe la reparat. In cateva etape am schimbat bateria, uleiul, anvelopele etc, asta sub ... (vezi toată discuția)