avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata chiriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata chiriei

Buna ziua. Cineva a inchiriat la mine un spatiu. Are sa-mi dea 500 ron pe chirie.Vreau sa stiu ce fac daca acesta nu achita chiria. Exista pedepse pentru chiriasii rauplatnici?
Cel mai recent răspuns: Mihai Ioan Stefan , Avocat 14:19, 16 Februarie 2013
cum adica pedeapsa? pedeapsa penala nu exista e un contract civil. Ai posibilitatea sa il dai in judecata daca ai inchiriat cu contract care sa fie si inregistrat la finante , altfel tu esti pasibil de pedeapsa penala fiindca faci evaziune fiscala ....incasezi bani si nu platesti la stat.

deci ai posibilitatea sa il dai in judecata daca ai contraact de inchiriere , inregistrat la finante , pentru a-ti recupera contravaloarea chiriei si daune-interese, etc.....sau sa desfiintezi contractul pentru neexectarea obligatiei de catre debitor si sa il obligi si la daune-interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere dragosionescu dragosionescu AM INCHEIAT UN CONTRACT DE INCHIRIERE SPATIU COMERCIAL CU O [b]S.C.[/b] PE CARE L-AM INREGISTRAT LA FINANŢE. S.C. NU A PRELUAT SPAŢIUL, IAR PERSOANA DE ... (vezi toată discuția)
Suprainchiriere spatiu comercial strelitia strelitia Vreau sa inchiriez un spatiu care e potrivit activitatii mele, numai ca acel spatiul este inchiriat de o societate direct de la proprietar. Sunt cam in jur de ... (vezi toată discuția)
In ce coditii imi poate rezilia contractul de inchiriere fr_florentina fr_florentina numele meu este Florentina, am un cotract de inchiriere intre mine ,ca reprezentant a societatii la care sunt administrator si o persoana fizica . obiectul ... (vezi toată discuția)