avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas

Buna ziua

As dori sa stiu daca pot primi pensie de urmas dupa sotul decedat(militar),in cazul in care sunt disponibilizata ,si ramin fara loc de munca.
Mentionez ca am 56 de ani si nu ma incadrez la pensie anticipata

multumesc
Cel mai recent răspuns: marylin , utilizator 18:26, 16 Februarie 2013
1. Puteti beneficia de pensie de urmas numai incepand cu data la care indepliniti varsta standard de pensionare (aceasta se stabileste in functie de luna si anul nasterii).

2. Atunci veti putea opta pentru pensia de urmas sau pensia proprie.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate primire pensie urmas dupa sot - fost cadru mi Ileana_C Ileana_C Buna ziua, As dori sa stiu daca pot opta pentru pensie de urmas dupa sotul meu care a fost pensionar MI.Mentionez ca in prezent am varsta de 56 ani si 2 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas militara mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas nick_italianman nick_italianman Am o intrebare socrul meu a lucrat pana la 55 de ani dar din cauza problemelor de sanatate (a fost gasit cu cancer de colon) a intrat in concediul medical ... (vezi toată discuția)