avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendarea judecatii art. 244 c. pr.civ.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendarea judecatii art. 244 c. pr.civ.

O cauza civila, aflata la judecatorie, a fost suspendata pe baza art. 244 pct. 1 C.pr.civ. respectiv pana la pronuntarea unei decizii definitive si irevocabile in alt dosar. In timpul celui de al doilea proces, in faza de apel, dosarul suspendat a fost anexat dosarului in curs (a doua cauza)la cererea instantei.
In cauza a doua s-a facut recurs, dosarul ajungand la Curtea de Apel. Inainte de a se judeca acest recurs, o parte a formulat recurs asupra incheierii de sedinta prin care s-a dispus suspendarea judecatii, dar recursul nu a fost pus pe rol deoarece primul dosar era anexat cauzei a doua care se afla la Curtea de Apel. Curtea de Apel nu a trimis dosarul respectiv judecatoriei pana cand nu a pronuntat o hotarare irevocabila, trecand astfel 6 luni.
Mi s-a explicat ca acest dosar nu a fost trimis judecatoriei fiind considerat proba in cauza a doua. Dupa pronutarea hotararii irevocabile, Curtea a trimis dosarul judecatoriei, care l-a trimis Tribunalului pentru a judeca recursul asupra incheierii de suspendare a judecatii (dupa 6 luni de la formularea acestui recurs)
Recursul asupra incheierii de sedinta, prin care s-a dispus suspendarea judecatii in primul dosar, mai are obiect sau ar trebui renuntat la el?
E necesara o cerere de repunere pe rol sau instanta face acest lucru din oficiu?

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol a unei cauze suspendate in baza art.244 pct.1 c.p.c. si solutionare matilda2009 matilda2009 Buna seara. Am un dosar in recurs la o curte de apel, avand ca obiect contestatie decizie de pensionare. In ianuarie 2011 s-a dispus suspendarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces conform art. 244, pct. 1 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Procesul a fost suspendat in baza art 244 p.1 in 25 ianuarie. Incheierea prin care s-a dispus suspendarea se comunica partilor aflate in proces? ... (vezi toată discuția)
Litigiu taxa poluare suspendat CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Am pe rol un dosar ce are ca obiect recuperare taxa de poluare, dosar ce a fost castigat la fond de catre mine, dar hotararea a fost recurata de ... (vezi toată discuția)