avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere pe rol a unei cauze suspendate in baza ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere pe rol a unei cauze suspendate in baza art.244 pct.1 c.p.c. si solutionare

Buna seara.
Am un dosar in recurs la o curte de apel, avand ca obiect contestatie decizie de pensionare. In ianuarie 2011 s-a dispus suspendarea judecarii cauzei, potrivit art.244 alin.1 pct.1 c.p.c., pana la solutionarea irevocabila a unei actiuni in contencios administrativ (anulare HG), aflata pe rolul altei curti de apel. Dosarul in contencios administrativ are termen in 2013, in recurs, la ICCJ.
Dosarul, avand ca obiect recurs (contestatie decizie de pensionare) a fost repus pe rol de catre curtea de apel si s-a fixat termen la 6 noiembrie, pentru a se verifica daca mai subzista motivele pentru care s-a dispus suspendarea.
Am formulat cerere de mentinere a masurii suspendarii si am atasat dovada care atesta ca cealalta cauza se afla in recurs, deci nu este solutionata irevocabil.
La termenul din 6 noiembrie, curtea de apel a lasat cauza in pronuntare si a amanat pronuntarea o saptamana. Am inteles ca urmeaza sa se pronunte pe recurs si nu pe cererea de suspendare.
Va rog sa ma lamuriti, in raport de dispozitiile art.244 si 245 cod pr.civila, daca instanta poate repune cauza pe rol si o poate solutiona, facand abstractie de incheierea de suspendare. Daca da, care este temeiul legal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:25, 9 Noiembrie 2012
Instanta nu se poate pronunta decat pe cererea de repunere pe rol si in mod sigur se va mentine suspendarea .
Multumesc.
Mai intai trebuie sa se pronunte instanta pe mentinerea sau nu a suspendarii.

Doar daca nu mai subzista motivul suspendarii se poate repune pe rol cauza si judeca recursul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu taxa poluare suspendat CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Am pe rol un dosar ce are ca obiect recuperare taxa de poluare, dosar ce a fost castigat la fond de catre mine, dar hotararea a fost recurata de ... (vezi toată discuția)
Incheiere de suspendare a judecării cauzei maria1956 maria1956 In anul 2009 am formulat contestatie impotriva Comisiei ptr. aplicarea lg.9/98 a Prefecturii Bucuresti.la Tribunalul Calarasi. In anul 2011 pronuntarea este ... (vezi toată discuția)
Proces suspendat art 244 al 1 pct 1 c.p.c. taur36 taur36 In luna mai a.c. s-a suspendat procesul de instanta conf.art.244 al 1 pct 1 c.p.c. cu recurs pe toata perioada suspendari . intrebarea : - in cat ... (vezi toată discuția)