avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie

In urma unui dosar penal pentru ucidere din culpa accident rutier sunt citat pentru prima oara la Judecatorie.
Nu inteleg formularea din citatie:
NUME PRENUME, domiciliat in xxx, este chemat in instanta x, camera x, c x, in ziua de x, la ora x, in calitate de inculpat, in proces cu SC.FIRMA de ASIGURARE x in calitate de intimat pentru Fond - ucidere din culpa (art.178 C.p)

Sunt citat in proces pentru dosarul de ucidere din culpa alaturi de asiguratorul meu? Sau sunt citat in proces cu asiguratorul?
Ce ma sfatuiti sa fac? Din expertiza tehnica a reiesit ca este culpa comuna: si eu si victima.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:45, 16 Februarie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Culpa comuna nu va exonereaza de raspunderea penala.
Doar sub aspect civil se pot produce efecte juridice.
Dar explicati-mi va rog formularea din citatie: firma de asigurari ma cheama in instanta sau parchetul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parchetul va cheama in instanta penala.
Societatea de asigurari este si ea parte in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri victima de asigurator cyan cyan X a fost implicat intr-un accident cu victime acum 2 ani. cei din autoturismul lui au stat in spital intre 2 si 14 zile ,inclusiv el, 2 zile. acum, a fost ... (vezi toată discuția)
Victima cu certificat medico-legal in jur de 140-150 zile de ingrijiri medicale la domiciliu Nata88 Nata88 Buna ziua, Accident rutier soldat cu victima, certificat medico -legal aproximativ 140-150 de zile ingrijri medicale. Ar fi vorba de culpa comuna, insa va fi ... (vezi toată discuția)
Accident auto raduraducu2008 raduraducu2008 prietenul meu a fost accidentat de o masina. in urma procesului verbal de constatare cauzelor produceri accidentului a reiesit ca a fost vina lui, netraversand ... (vezi toată discuția)