avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Victima cu certificat medico-legal in jur de 140-150 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Victima cu certificat medico-legal in jur de 140-150 zile de ingrijiri medicale la domiciliu

Buna ziua,
Accident rutier soldat cu victima, certificat medico -legal aproximativ 140-150 de zile ingrijri medicale. Ar fi vorba de culpa comuna, insa va fi nevoie de expertiza criminalistica auto pentru a stabili cine-i vinovat.
- ce urmeaza? ce este obligat sa faca politistul, in cazul in care victima nu a fost audiata si nu i s-au luat declaratii oficiale pana la moment?
- in cat timp ajunge dosarul in instanta?
- in declaratia data de victima ar trebui sa se declare parte vatamata in proces civil? Si care este efectul acesteia ?
- cand se poate deschide dosar de dauna la asigurator?
- isi poate recupera permisul de conducere mai devreme de finalizarea procesului, daca nu a condus dupa accident mai mult de 30 zile.?
- E obligatoriu de depus plangere penala?Fara plangere se claseaza dosarul. Care ar fi pasii de urmat pt victima si cum sa ceara despagubiri?

Multumesc anticipat


-
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
Nata88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 22:22, 31 Iulie 2019
Vă sfătuiesc să solicitați și chiar să insistați ca expertiza tehnică să fie efectuată de un expert tehnic judiciar , specializarea „Autovehicule, circulație rutieră” care, datorită studiilor pe care le au privind dinamica deplasării automobilului, concluzionează mai aproape de realitate în comparașie cu experții criminalisti.
Nu ați descris modul de producere a accidentului. Nu pot să-mi exprim nicio opinie. Mă refer în mod special la declararea culpei comune. De cele mai multe ori, aplicând legea efortului minim, în cazul în care ambele părți implicate în accident au încălcat normele de circulație rutieră se declară culpă comună cu toate că este posibil că numai unul din conducătorii auto a încălcat normele rutiere care are o legătură directă de cauzalitate cu accidentul de circulație, celălalt conducător săvârșind doar o contravenție care trebuie sancționată ca atare.
ing. Ioan Ciobanu
Dosarele de dauna sunt mult prea complexe, incepand de la urmarirea penala pana la primirea despagubirilor. Deasemenea sunt mai multe aspecte importante ce trebuie luat in vedere chiar de la inceput ( declaratia victimei, plangere penala sau nu, etc. ), aspecte care poate sa pericliteze chiar dreptul de a primii despagubire!
Ultima modificare: Joi, 1 August 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier fara victime elyiz elyiz Seara trecuta am fost implicata intr-un accident cu prietenul si inca o prietena. El era la volan, eu dreapta fata,prietena in spate. pe drum cu prioritate, o ... (vezi toată discuția)
Lipseste expertiza criminalistica a dinamicii accidentului ionut196 ionut196 Buna ziua , de curand am avut un accident auto soldat cu o victima decedata ( ucidere din culpa ) dar din dosar lipseste expertiza criminalistica a dinamicii ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu vatamare corporala grava Nata88 Nata88 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident rutier, fiind victima cu fractura de femur si lezarea organelor interne + soc hemoragic, doua ... (vezi toată discuția)