avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

exista un contract v-c cu uzufruct viager, nu exista intabulare si cadastru, acestea trebuiesc facut acum in timpul vietii persoanei care beneficiaza de uzufruct sau dupa deces, cand este mai bine ? va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
ela196, utilizator
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 22:50, 16 Februarie 2013
Cadastru si intabulare se face pe numele celui care a cumparat proprietatea.In cartea funciara se noteaza dreptul de uzufruct,care se radiaza de catre proprietar dupa decesul celui care si-a rezervat acest drept;cu certificatul de deces al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu drept viager 45rodica 45rodica Buna ziua, Am mostenit o 1/2 de casa de la mama mea cu drept viager.In februarie 2017 a decedat.Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa intocmesc ceva ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufructul viager - interpretare contract James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati în problema urmatoare cu care s-a confruntat o prietena. La momentul cand s-a prezentat la Politie împreună cu ... (vezi toată discuția)