avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu drept viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu drept viager

Buna ziua,
Am mostenit o 1/2 de casa de la mama mea cu drept viager.In februarie 2017 a decedat.Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa intocmesc ceva formalitati pentru a deveni proprietara deplina pe aceasta parte.Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 08:04, 2 Iulie 2017
TB sa va adresați unui notar pt dezbaterea succesiunii.
Am mostenit o 1/2 de casa de la mama mea cu drept viager.

Eu cred ca nu ati mostenit, ci ca v-a donat/ vandut rezervandu-si drept de uzufruct/ abitatie. Daca nu ma insel, mergeti la oficiul de cadastru si radiati sarcina din cartea funciara.

Se vb de mostenire in urma decesului persoanei pe care o mosteniti, nu puteati mosteni cu drept de abitatie viager, intelegeti ?
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns, da,am contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager din anul 2000.
Am un am contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager din anul 2000.Credeti ca mai trebuie sa merg la notar in acest caz?

Alte discuții în legătură

Scoatere persoana decedata din contract vanz-cump stressy stressy Buna ziua, V-as ruga sa ma indrumati unde tb sa merg ca sa rezolv urm problema: acum vreo 6 ani bunicul meu a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager artnunti artnunti am renuntat impreuna cu sotia la uzufructul viager asupra unui imobil prin notariat.este valabil daca nu este inaintat catre cartea funciara in vederea ... (vezi toată discuția)