avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scoatere persoana decedata din contract vanz-cump
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scoatere persoana decedata din contract vanz-cump

Buna ziua,
V-as ruga sa ma indrumati unde tb sa merg ca sa rezolv urm problema: acum vreo 6 ani bunicul meu a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu mama mea, fiica lui, avand ca obiect apartamentul de 2 cam in care acesta locuia. Acest contract prevedea o clauza de intretinere a lui pana la deces. Anul trecut din pacate bunicul meu a decedat si mi s-a spus ca din acel contract de vanzare-cumparare el trebuie scos, adica mentionat ca a decedat. Nu stiu dc acesta este termenul corect ("scos"). V-as ruga sa imi spuneti unde tb sa mearga mama mea pentru acest lucru, adica la ce autoritati.
Va multumesc anticipat si mentionez ca nu sunt probleme cu alti mostenitori.
O zi buna,
Cel mai recent răspuns: stressy , utilizator 17:34, 17 Februarie 2009
Nu trebuie scos din contract. Apartamentul a devenit proprietatea mamei la data încheierii contractului, obligaţia de întreţinere a încetat prin decesul întreţinutului, un eventual drept de uzufruct al întreţinutului s-a stins şi el prin decesul titularului.

Poate doar la cartea funciară va mai trebui să mergeţi, pentru radierea notaţiei obligaţiei de întreţinere şi eventual a dreptului de uzufruct (dacă acest drept a existat).
Radierea din cartea funciara a dreptului de uzufruct sau de intretinere viagera notate la momentul incheierii contractului se efecueaza pe baza unei copii legalizate dupa certificatul de deces, care trebuie depusa la biroul de Carte Funciara.Taxa de radiere este de 60 lei.
Va multumesc mult amandorura.
CU stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare uzufruct viager, dupa decesul beneficiarilor uzufructului nicoletaghe nicoletaghe Acum 8 ani am facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu clauza de intretinere cu bunici mei in care ei beneficiau de asupra apartamentului , ... (vezi toată discuția)
Contract v-c cu uzufruct claudiu7 claudiu7 Am un contract de v-c cu uzufruct pentru bunicii mei, acestia au decedat, ce acte sunt necesare pentru a putea sa vand apartamentul si sa imi cumpar alt ... (vezi toată discuția)
Vânzare nuda proprietate bella86 bella86 Buna ziua, am un apartament optinut prin vanzare cumpărare cu clauza de întreținere între mine și bunicul meu, dar are și mama drept de uzufruct viager, ... (vezi toată discuția)