avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare nuda proprietate

Buna ziua, am un apartament optinut prin vanzare cumpărare cu clauza de întreținere între mine și bunicul meu, dar are și mama drept de uzufruct viager, as vrea sa vand sau sa cedez/ donez nuda proprietate pe care o am copilului meu minor( 15 ani). As vrea sa știu dacă se poate. Mulțumesc
Si cu întreținerea ce faceti?
Întreținerea nu mai este, a decedat bunicul

raluk0207 a scris:

Si cu întreținerea ce faceti?

Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
bella86, utilizator
Faceti la un notariat o copie legalizata dupa certificatele de deces si dupa, le duceti la Biroul de Carte Funciara, pentru radierea clauzei de intretinere.
Apoi, contactati un avocat pentru obtinerea unei curatele de la instanta pentru fiul minor, prin care va fi desemnata o alta persoana care sa semneze contractul de donatie in locul lui.
Depinde care este scopul acestui transfer de proprietate, unele nu stau in picioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am următoarea întrebare : in cazul unei donatii cu ... florin2020 florin2020 Buna ziua Am următoarea întrebare : in cazul unei donatii cu uzufruct viager ( casa ),după decesul acestuia se mai fac alte demersuri la notar pentru a ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager artnunti artnunti am renuntat impreuna cu sotia la uzufructul viager asupra unui imobil prin notariat.este valabil daca nu este inaintat catre cartea funciara in vederea ... (vezi toată discuția)
Clauza intretinere sau abitatie? anka2009 anka2009 problema pe care v-o supun atentiei este urmatoarea: succesiune-exista 4 frati si sot supravietuitor problema este urmatoarea:2 dintre frati vor sa renunte ... (vezi toată discuția)