avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de donatie/drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de donatie/drept de proprietate

Buna ziua.
Bunicii mei mi-au lasat apartamentul lor printr-un act de donatie, care stipula insa ca ei sa poata locui acolo pana la sfarsitul vietii. Acum ca ambii au decedat, trebuie sa merg la notar pentru a redacta/primi alt fel de act de proprietate asupra apartamentului, sau ramane valabil actul de donatie? Mentionez ca planul pentru viitor este sa vand apartementul.
De asemenea, trebuie sa fie acelasi notar care a redactat actul initial, sau pot merge si in alt oras, unde imi este mai la indemana?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2024
AnaT1, utilizator
Cel mai recent răspuns: AnaT1 , utilizator 14:07, 22 Ianuarie 2024
Cu certificatul de deces, de radiază sarcina din cartea funciara, nu mai aveti treaba cu notarul, actul nu se schimba.
Trebuie sa prezentați la Biroul de Carte Funciara o copie legalizata după certificatele de deces, pentru radierea clauzei de uzufruct.
Contractul acela rămâne. Nu se redactează altul, ca donatorii nu mai sunt în viață, ca să-l semneze.
De vândut, puteți merge la orice birou notarial din România.
Multumesc!

gi-jane2 a scris:

Cu certificatul de deces, de radiază sarcina din cartea funciara, nu mai aveti treaba cu notarul, actul nu se schimba.

Multumesc!

raluk0207 a scris:

Trebuie sa prezentați la Biroul de Carte Funciara o copie legalizata după certificatele de deces, pentru radierea clauzei de uzufruct.
Contractul acela rămâne. Nu se redactează altul, ca donatorii nu mai sunt în viață, ca să-l semneze.
De vândut, puteți merge la orice birou notarial din România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie cu clauza justme12 justme12 Buna ziua! Parintii mei au primit prin donatie de la bunicul meu matern( tatal mamei mele) o locuinta cu o clauza. Bunicul a decedat acum cateva luni. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am următoarea întrebare : in cazul unei donatii cu ... florin2020 florin2020 Buna ziua Am următoarea întrebare : in cazul unei donatii cu uzufruct viager ( casa ),după decesul acestuia se mai fac alte demersuri la notar pentru a ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru contact de vânzare cumpărare cu clauza Stef_74 Stef_74 Buna seara.Doi soți au făcut pe timpul vieții un contract de vânzare cumpărare pentru apartament,unui nepot,cu condiția să devină proprietar, după ... (vezi toată discuția)