avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie cu clauza

Buna ziua! Parintii mei au primit prin donatie de la bunicul meu matern( tatal mamei mele) o locuinta cu o clauza.
Bunicul a decedat acum cateva luni. Intrebarea mea este: parintii mei mai trebuie sa faca ceva? sa mearga undeva cu actul de deces?

Mentionez ca nu vor sa vanda sau sa faca modificari; vor doar sa stie daca trebuie sa mai faca ceva in continuare.

Multumesc,
Corina
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:14, 11 Ianuarie 2023
Trebuie sa facă la un birou notarial, o copie legalizata după certificatul de deces al bunicului și ulterior, sa o prezinte la Biroul de Carte Funciara pentru radierea clauzei.
Atât.
Multumesc mult!
Pentru copia legalizata sa aibă la notariat, originalul certificatului de deces.
Iar cand se vor duce la Biroul de Carte Funciara, sa aiba la dânșii si contractul de donație si documentația cadastrala.
Tariful de radiere este undeva, pana în 100 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie/drept de proprietate AnaT1 AnaT1 Buna ziua. Bunicii mei mi-au lasat apartamentul lor printr-un act de donatie, care stipula insa ca ei sa poata locui acolo pana la sfarsitul vietii. Acum ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am înțeles ca bunurile se transmit în cazul unui ... Florentina Sc Florentina Sc Bună ziua. Am înțeles ca bunurile se transmit în cazul unui contract de întreținere, la data decesului ultimului părinte, ca acel contract de ... (vezi toată discuția)
Vânzare nuda proprietate bella86 bella86 Buna ziua, am un apartament optinut prin vanzare cumpărare cu clauza de întreținere între mine și bunicul meu, dar are și mama drept de uzufruct viager, ... (vezi toată discuția)