avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract v-c cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract v-c cu uzufruct

Am un contract de v-c cu uzufruct pentru bunicii mei, acestia au decedat, ce acte sunt necesare pentru a putea sa vand apartamentul si sa imi cumpar alt apartament mai spatios
Se vinde fara probleme direct la notariat cu certificatele de deces ale bunicilor sau este o procedura pentru clauzele cu uzufruct?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
claudiu7, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 10:56, 7 Decembrie 2014
In primul rand trebuie sa cereti radierea interdictiei de instrainare a apartamentului notata in cartea funciara la foaia B, apoi radierea uzufructului viager din foaia C.
Prin aceste operatiuni de carte funciara apartamentul devine liber de sarcini si il puteti vinde ..
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Da, fara aceasta formalitate nu puteti vinde decat nuda proprietate daca contracul permite.

Mergeti la notar si va ajuta acesta.
sa inteleg ca se face succesiune trebuie deschisa succeesiune si se face pe apartament sau in succesiune intra doar alte bunuri pentru care bunici nu au facut acte de v-c ca la apartament??
claudiu7, utilizator
claudiu7 a scris:

sa inteleg ca se face succesiune trebuie deschisa succeesiune si se face pe apartament??

NU SE FACE SUCCESIUNE , SUNTETI PROPRIETARI PE APARTAMENT, DOAR CA AVETI ACEA INTERDICTIE DE INSTRAINARE.
Atunci pot sa ma duc la cadastru cu certificatele de deces sa platesc vreo taxa si sa fac o cerere in acest sens sa stearga mentiunea de uzufruct??

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare imobil clauza uzufruct Mdragomir Mdragomir Detin un imobil dobandit de la bunica mea materna prin vanzare cumparare. Exista o clauza de uzufruct, bunica avand drept de folosinta pe timpul vietii. ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? Critter Critter Am 29 de ani, si sunt proprietara unui apartament din Bucuresti pe care as dori sa il vand, dar unele clauze din contract sunt contradictorii si nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Am fost samaritean sau prost ? stefanpos stefanpos Nu stiu cum sa ma cataloghez -las pe seama voastra- in 95 fratele meu a cumparat de la bunica mea un apartament cu clauza uzufruct viager, dar nu a facut ... (vezi toată discuția)