avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Buna seara,am si eu o intrebare,astazi am aflat ca angajatorul m-a concediat si ca mi-a lasat o demisie la munca sa o semnez(asta cu toate ca el e cel care ma da afara)de luni trebuie sa intru in preaviz 20 de zile....problema e ca eu nu vreau sa mai stau in preaviz,vreau doar sa stiu daca nerespectandu-mi preavizul imi poate oprii banii pe care mi-i datoreaza?am functia de lucrator gestionar,iar ptr asta in fiecare luna mi se opresc 40 de lei,inventarul a iesit ok,nu ar trebuii sa-mi dea banii care s-au strans din garantie?plus banii pe concediul de anul trecut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 20 Februarie 2013
Concedierea este una, demisia este alta ... prin urmare, in ce mod va inceta raportul dvs de munca?

Angajatorul nu poate formula o demisie in numele dvs ... Nerespectarea termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea dvs disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

La incetarea raportului de munca angajatorul are obligatia sa va achite salariul aferent perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m., compensarea in bani a CO neefectuat ... referitor la garantie, restituirea acesteia se va putea face numai in anumite conditii.
Buna seara,multumesc ptr rasp,am fost concediata dar m-au pus pe mn sa semnez o cerere prin care sa-mi dau eu demisia,iar de maine ar trebui sa intru in preaviz,mi-au spus ca in cazul in care nu mi respect preavizul nu o sa-mi mai dea nici un ban,e legal?plus ca mi-au facut programul in asa fel incat 2 zile sn libera,2 zile lucrez 12 ore si 3 zile 8 ore.Cum sa procedez?
Nu are niciun inteles .. ati fost concediata , dar v-a pus sa va dati demisia .. ori una , ori alta ???

Daca pe perioada de preaviz nu veti veni la munca este si normal ca pentru zilele nelucrate sa nu fiti platita ... modificarea programului de munca trebuia sa aiba si acceptul dvs ... in acest sens, sesizati ITM-ul.
buna dimineata! am fost concediata dar pt a nu beneficia de somaj m-au pus pe mine sa-mi semnez demisia. singurul lucru pe care-l vreau este sa-mi dea toti banii (pe CO, garantia si salariul restant). sunt obligati sa mi-i dea daca nu-mi respect preavizul?
Daca v-ati dat demisia trebuie sa veniti la lucru in perioada de preaviz, daca angajatorul nu renunta total ori partial la acesta.
La incetarea c.i.m, indiferent cum se face, angajatorul este obligat sa compenseze in bani zilele de CO neefectuat precum si salariul aferent perioadei lucrate.
Data platii acestor drepturi este data normala a platii drepturilor salariale mentionata in c.i.m.

Alte discuții în legătură

Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca pe perioada nedeterminata si lichidarea acestuia. I0ana89 I0ana89 As vrea sa stiu care sunt beneficiile angajatului ,la incetarea contractului de munca.Ce trebuie sa-i fie platit, daca acesta inceteaza raporturile de munca ... (vezi toată discuția)
Inaintarea demisiei si perioada de aviz in timpul concediului ionutviorel ionutviorel M-am angajat de aproximativ 4 luni , am contract pe o perioada nedeterminata. In perioada 17.10.2016 - 30 .10.2016 sunt in concediu .. este posibil ca la ... (vezi toată discuția)