avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sanse in recurs,important si interesant-inselaciuni
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

sanse in recurs,important si interesant-inselaciuni

buna ziua
am 6 condamnari definitive,toate cu inchisoare cu suspendare si sub supraveghere(intre 10 luni si 2 ani,fapte in concurs)-toate pt inselaciune
IAR in al saptelea dosar am fost condamnat in lipsa la 1 an 6 luni plus spor de pedeapsa 1 an 6 luni=3 ani 6 luni cu executare.NU e recidiva
sa vorbim despre ultimul dosar...
1.fapta a fost comisa in febr 2011,iar prejudiciul am reparat in 2 mai 2011 (a fost in vigoare art 74 ind.1 atat cand am comis fapta cat si cand am reparat prejudiciul)-deci in mod normal trebuie sa beneficiez de legea mai favorabila
2.fapta a fost incadrat gresit (art 215 alin.1.2 in loc de art 215 alin.1-motiv de casare
3.rechizitoriul contine informatii false-ca am fost condamnat pt ultraj contra bunelor moravuri...-dezavatajeaza in individualizare
4.rechizitoriul nu contine nimic despre starea sociala,ca am un copil minor-dezavantaj in individualizare
5.din data de 24 ian 2012 am loc de munca cu norma intreaga-la individualizare
6.din febr 2011 sunt sub supraveghere-am respectat conditiile,cer referat de la centrul de probatiune
7.termin un curs organizat de catre Centrul de Probatiune,organizat pt infractori care au comis infractiuni continuate-pt individualizare
8.timp de 5 ani am fost profesor-individualizare
AM SANSE in recurs la o achitare(art 74 ind.1,sau la o casare sau la reducerea pedepsei cu 6 luni si sa primesc 3 ani sub supraveghere???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:33, 18 Februarie 2013
Daca beneficiati de art 74 ind 1 CP ar trebui sa se aplice de instanta insa problema este aceea ca depinde cum va aprecia instanta.
Desi eu consider ca ar trebui sa beneficiati de aceste prevederi legale instanta poate avea o alta opinie...
Este foarte important cum va fi facuta apararea in cazul dvs. deoarece trebuie facuta la un mod foarte profesional si nu in caz formal.
Adica apararea dvs. ar cam trebui sa fie ca o veritabiola teza de doctorat.

In extremis, nu ar fi exclusa o pedeapsa cu suspendare daca instanat ar fi indaratnica...si pur si simplu nu ar vrea sa aplice o prevedere...neconstitutionala in prezent...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta comisa in perioada de valabilitate al art.74 ind.1 animacikaa animacikaa art.74 ind.1 \\" Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare si recuperare prejudiciu in civil dobro dobro Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 386 Cpp schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina ... (vezi toată discuția)
Masura supravegerii prevazuta de art. 863 cod penal dodonica dodonica Cand in decizia penala se aplica art 863 cp, -a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul de unde sa judecat cauza din Romania ... (vezi toată discuția)