avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... asociatie proprietari
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

asociatie proprietari

buna ziua. va rog frumos sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari nu are angajati ci numai contracte de prestari servicii cu diferite firme (pentru administrator si femeie de serviciu) are nevoie sa obtina autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, conform legii 319/2006, art. 13, lit c? articolul 13 specifica ca numai angajatorii trebuie sa se inregistreze. Noi nu avem angajati ci numai contracte de prestari servicii. va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:04, 17 Februarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Nu aveti obligatii in acest sens, ci numai firmele cu care aveti contract.
Gasiti multe aspecte legate de intrebarea dvs. aici
www.avocatnet.ro/content/for...
Nu trebuiie sa obtineti autorizatie de functionare din punct de vedere ssm.
Femeia de serviciu, instalatorul, electricianul, mecanicul de la lifturi, fochistul de la centrala de bloc, etc.(meseriile mentionate pot fi existente dupa caz), desfasoara activitati de curatenie, intretinere si reparatii, etc., in cadrul asociatiei dvs. Prin urmare, chiar daca sunt angajati ai unor firme cu care dvs. ca asociatie de proprietari aveti contracte de prestari servicii, aveti obligatia sa ii instruiti din punct de vedere ssm, respectand prevederile din normele de aplicare a Legii ssm nr. 319/ 2006, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ce presupune autorizatia ssm la nivelul unei asociatii ... Lumyna Lumyna Buna ziua! ce presupune autorizatia SSM la nivelul unei asociatii de proprietari, cine este responsabil pentru aceasta si ce organ este abilitat cu controlul ... (vezi toată discuția)
Administratorul - responsabil ssm narcisa_narcisa narcisa_narcisa Buna ziua. Administratorul unui Srl cu 9 angajati face cursul SSM de putin timp si vrea sa se ocupe el de aceasta activitate. Ma lamureste cineva care e ... (vezi toată discuția)
Ssm angajati asociatie de propietari Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua, dragi colegi - cu voia dvs. Suntem din martie Asociatie de Propietari. Avem CIM - partial la femeia de serviciu, contract de colaborare cu ... (vezi toată discuția)