avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drepturile unui chirias ce locuieste deasupra unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drepturile unui chirias ce locuieste deasupra unui spatiu alimentar/comercial

Buna ziua ,povestea e simpla -locuiesc cu contract de inchiriere deasupra unui magazin alimentar care detine vitrine frigorifice ce produc zgomot noaptea desigur mai amplificat .Din aceasta cauza nu pot dormi atat eu cat si copilul si acum ca mai am si probleme de sanatate as vrea sa stiu care este calea legala pentru a determina proprietarii magazinului alimentar sa reduca zgomotul sau sa scoata vitrinele din priza noaptea .De 6 luni incerc pe cale amiabila sa le tot explic dar indolenta lor e peste limita nici macar nu au venit sa constate zgomotul .Proprietarul ap in care locuiesc spune ca nu se poate face nimic ( din comoditate
cred) asa incat va rog sa-mi spuneti care imi sunt drepturile ,care poate fi solutia legala conform caror legi pentru ca linistea si sanatatea mea si a familiei sunt mai de pret decat nepasarea unora!Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:12, 17 Februarie 2013
Situatia descrisa aici de dvs. este comuna multor blocuri din mai toate orasele tzarii. Asta este. Ne-am pricopsit cu tot felul de spatii comerciale a carar patroni nu vad altceva decat ca profitul sa fie car mai mare, in rest, Dumnezeu cu mila.
Ar fi ceva solutii, dar este nevoie de efort, ceva cheltuieli atat din partea proprietarului locuintei, cat si a comerciantului. Nu vreau eu sa va arat cam ce solutii tehnice vad, deoarece nimeni nu le va pune in practica - mai ales comerciantul care si-a procurat la a nu stiu a cata mana niste rable de lazi frigorifice, aruncate la smeltz de cei din west...
Solutia pe care o vad acum este sa va mutati din acea locuinta, daca tot dati bani, macar sa fiti multumiti din acest punct de vedere. Anuntati, conform prev. contractuale ca doriti incetarea contractului, nu inainte de a va gasi ceva mai bun. In sfarsit, acum iarna este mai greu, dar nu imposibil.
Mult succes si sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linisti publice lidia23 lidia23 Buna ziua,sub apartamentul meu se afla un magazin alimentar care are foarte multe lazi frigorifice care scot zgomote chinuitoare si pe deasupra si-a mai pus si ... (vezi toată discuția)
Vibratie compresor vecini Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Situatia este urmatoarea: exact sub apartamentul meu este o alimentara care are montat pe perete, exact sub dormitorul meu, o unitate de racire ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra magazinului sesizeaza mereu autoritatile Euroinvest Euroinvest Buna ziua, Am un fast-food non-top cu activitate de aproape 15 ani care este amplasat intr-un spatiu comercial pe care l-am inchiriat; spatiul com.(prin ... (vezi toată discuția)