Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu o problema delicata.am un copil de 5 ani jumatate si in urma unui proces de paternitate cu tatal sau acesta la recunoscut ca find al lui.in urma unei neintelegeri cu avocata pe care am avut-o minorul va purta numele tatalui.(aici este neintelegera )pt ca eu iam cerut avocatei ca minorul sami poarte numele de familie al meu si nu al tatalui si pana in ziua cand a iesit definiva si irevocabila hotararea mia spus ca asa va fi .cand mam dus la starea civila mi sa zis ca minoul va trebui sa poarte numele tatalui.acum ce mai pot face.asi dori sa ma indrumati cum asi putea schimba numele de familie pt ca minorul la vazut doar de cateva ori in 5 ani jumatate si asta in primii ani si eu nu am fost casatorita niciodata cu acest barbat iar el nusi va face atributiile de tata pt ca mia zis ca nul intereseaza.din cate am citit pe forum ar exista o posibilitate prin autoritatea tutelara dar el nu este de acord sami dea declaratia notariala precum este de acord ca minorul sami poarte numele.oare este drept ca lun copil de 5 ani jumate sai fie schimbat numele de familie cand el stie sa se recomande si cum il chema intrun fel.cum sai zis stii de azi nu te mai numesti X ci Y .va rog ajutatima.:((
doamna Avlil.... ar fi bine sa interpretati dumneavostra :cand unui client nu i se spun totate posibilitatile si avocatul isi ia singur dreptul de a decide (cel mai simplu lucru care ii convine )in locul meu oare ce este?....dupa cum am mai spus si ma repet am insistat ca minorul sa poarte numele meu,ma dus cu zaharelul ca asa va fi pana cand am primit hotarare si am incercat sa dau de dumneaei dar foarte greu am reusit(pt ca procesul sa tinut in alta judecatorie decat dea din orasul in care stau la 60 de km distanta ) si cand am dac ochii cu ea mia zis foarte raspicat ca asa trebuia e spre binele copilului,nu cred ca are dreptul sa hotarasca ea ce vreau eu.eu nu sunt nehotarata am stiut ce vreau de la inceput ,au hotarat altii pt mine ,se pare ca siau luat dreptul asta singuri.termenul de 15 zile intradevar sa scurs dar eu vreu sa gasesc o cale sa pot rezolva ce altii au incurcat.asi dori sa ma ajutati sa pot schimba numele pt ca nu mi se pare drept si corect ca acest copil dupa atatia ani in care mam chinuit cu el pt ca am stat foarte mult timp cu el in spitale si eu am fost singurul intretinator al lui si imi este incredintat mie sai schimb numele de familie cu al unui necunoscut pt ca mama candva a fost credula si a iubit orbeste.nu a venit la el in 5 ani jumatate decat de cateva ori si atata asta nu se poate numi tata si pe langa faptul ca eu nu am fost maritata cu el acest copil nu vreau sai poarte numele.punetiva in locul meu ....veti un copilde 5 ani si ii spuneti de azi nu mai raspunzi la numele X ci la Y.nu credeti ca o sal afecteze si o sal faceti sasi puna multe semne de intrebare?
Doamna, eu nu interpretez ce li s-a intamplat clientilor... asta imi spun ei...
Ca asa a facut avocata dv. si uitati ce a iesit... a interpretat ea ce doriti dv. Acum imi cereti sa fac acelasi lucru?
Puteati face apel, asta v-am spus... va inselati daca dv. credeti ca exista sanse ca un avocat sa va rezolve orice situatie de pe planeta, oricat de tarziu ati veni cu problema...
Trebuia sa faceti apel, era cel mai simplu...
Acum insa, v-am mai spus: incercati pe cale administrativa, dar slabe sanse...
IN rest, depinde daca aveti dovezi despre ce i-ati spus avocatei si bani sa va indreptati impotriva ei.