avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare Contract cu institutii publice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare Contract cu institutii publice

Buna ziua,

Am infiintat o firma noua de curand si avem in vizor colaborarea cu cateva institutii publice. Mai exact, urmeaza ca noi sa prestam anumite servicii in scoli, licee si nu numai. Contractul de prestari servicii este deja realizat.
Nelamuririle sunt:
1. Cand se incheie un contract, acesta trebuie inregistrat la fisc? Daca da, cum?
2. In urma semnarii unui contract, am observat ca institutiile publice ii dau un numar de ordine si il noteaza intr-un caiet. Trebuie sa il inregistram si noi intr-o evidenta interna cu numar de ordine?
Imi cer scuze daca intrebarile nu sunt formulate foarte clar, insa nu am reusit sa ma informez in domeniul in cauza din alte surse. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 15:45, 17 Februarie 2013
1. Contractele comerciale incheiate intre doua persoane juridice nu se inregistreaza la ANAF, insa ele stau la baza inregistrarilor in contabilitate a veniturilor sau a cheltuielilor, fiind importante mai ales din punct de vedere fiscal. Evident, pot fi puse la dispozitia organelor de control, daca acestea le solicita.

2. Acel caiet despre care ati amintit, este un registru de numere, sau un registru de intrari/iesiri. Trebuie sa existe unul in fiecare institutie/societate si se completeaza cu numere pentru fiecare document intrat/iesit, cu specificarea unor explicatii si a mentionarii partenerului de corespondenta.(daca veti da o cautare "registru intrari-iesiri" veti gasi foarte multe informatii utile si modele)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se da numarul de contract??? ContSters191990 ContSters191990 Lucrez la o firma de prestari servicii si avem incheiate niste contracte la care numerotarea a pornit de la nr. 100. Aceste contracte nu sunt inregistrate in ... (vezi toată discuția)
Evidenta intrari-iesiri ypo ypo Daca un srl desfasoara 2 activitati diferite :prestari servicii si distributie produse se pot tine la acelasi sediu 2 dosare de intrari-iesiri pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Proces verbal andreasfloroae andreasfloroae Buna ziua. Am si eu o intrebare. La fiecare sedinta a asociatie de proprietari se intocmeste un proces verbal. Acesta trebuie sa aiba un numar de ... (vezi toată discuția)