avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita in urma unui litigiu cu angajatorul
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita in urma unui litigiu cu angajatorul

Buna ziua.Ma confrunt si eu cu o situatie juridica,in sensul ca sunt intr-un litigiu de munca cu un fost angajator,ne judecam deja de 4 ani.La momentul de fata instanta i-a dat castig de cauza,dupa ce in prima faza eu castigasem procesul,dar nefiind definitiva solutia a fost atacata.Astfel ca,suntem in termenul celor 10 zile in care eu am dreptul de a face recurs,insa neavand posibilitatea financiara sa imi angajez un nou avocat la acest moment,ei vor castiga procesul prin faptul ca solutia nu a fost atacata.Banuiesc ca lucrurile vor avansa spre o executare silita din partea lor...eu nu am nici serviciu,nici nu sunt detin pe numele meu niciun bun...Nu sunt de rea credinta astfel incat daca ei vor fi de acord sa le platesc esalonat suma de bani pe care instanta a decis ca le-o datorez o voi face.Intrebarea mea ce pot face?ce sanctiuni voi suferi pentru ca nu am bani sa platesc?Daca as avea bani le-as achita fara niciun gand de tagada numai sa se termine odata.Multumesc mult de tot.
Cel mai recent răspuns: ralu1981 , utilizator 11:08, 19 Februarie 2013
Buna ziua. Puteti ajunge la un acord cu ei sa le achitati esalonat. Daca vor introduce executare silita impotriva dvs. si dvs nu aveti nimic, e de preferat si pt ei sa accepte o intelegere. Daca nu aveti venituri sau bunuri, veti fi considerat insolvabil, insa executarea poate fi reluata cand va angajati sau dobanditi vreun bun. Cu alte cuvinte, ii veti avea pe cap si in viitor.
va multumesc pentru raspuns...am omis totusi ceva si ulterior mi-am dat seama...acum 2 ani tatal meu a murit ,iar eu,fratele meu si mama suntem mostenitori.S-a facut succesiunea insa eu am doar un certificat de mostenitor in care se spune ca am acceptat succesiunea pur si simplu,ca fiica,si am o cota parte.Nu detin ceva anume(sa fiu eu proprietar).In acest caz ce se intampla?
Creditorul, in urma dezbaterii succsiunii poate cere identificarea bunurilor care intra in proprietatea dvs.
Ce-i drept nu sunteti proprietar insa sunteti coproprietar impreuna cu mama si fratele. Angajatorul poate executa acea cota parte pe care o detineti.
Multumesc pentru informatii,Sper sa nu se ajunga acolo pentru 6000 de lei..Dar cum pot proceda daca vreau sa renunt la cota mea parte in favoarea fratelui meu spre exemplu?Ma intereseaza in mod deosebit pentru ca vreau sa tai orice cale a angajatorului de a ajunge la ceva ce apartine din punct de vedere moral si sufleteste tatalui meu ce nu mai este in viata,si nu vreau sub nicio forma sa ajunga niste straini sa vanda niste bunuri din casa tatalui meu ..Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita in urma datoriilor decedatului cristinamatyas cristinamatyas Buna seara. As dori sa ma ajute cineva cu un raspuns pe intelesul meu si in vigoare cu noile legi. Situatia este asa: parintii mei au facut cateva credite cu ... (vezi toată discuția)
Executarea silita fify1 fify1 Buna ziua, In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)
Succesiune tandrageorgiana tandrageorgiana Buna ziua, am si eu o intrebare, am consultat trei avocati pana acuma si am obtinut trei solutii diferite la cazul meu, care se prezinta astfel, mi-a decedat ... (vezi toată discuția)