avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua, am si eu o intrebare, am consultat trei avocati pana acuma si am obtinut trei solutii diferite la cazul meu, care se prezinta astfel, mi-a decedat mama anul trecut, tata este in viata dar foarte bolnav, am trei frati, eu sunt mijociul, cel mare si cel mic nu sunt in tara si nu au de gand sa se intoarca, fiecare a primit un apartament si o suma foarte importanta de bani. (AU VANDUT SI AU PLECAT) Tata s-a hotarat sa-mi dea casa de la tara si terenul aferent, pe numele meu, el este bolnav, nedeplasabil, am aflat ca nu putem sa facem nimic fara prezenta celor doi frati, va rog sa ma ajutati in acest aspect, cum as putea sa intru in posesia bunurilor pe care tata mi le da de buna voie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Eva Fekete , Avocat 17:25, 27 Noiembrie 2010
tandrageorgiana a scris:

am consultat trei avocati pana acuma si am obtinut trei solutii diferite

Eu singura as putea sa va ofer vreo trei solutii diferite, daramite trei avocati.

In drept nu exista retete. Exista solutii aplicabile cazului particular. Uneori sunt mai multe solutii/cai pentru rezolvarea aceleiasi probleme: unele mai ieftine si mai putin sigure, altele mai costisitoare (in bani si in alergatura) dar care ofera garantii mai mari. Trebuie sa si alegeti intre solutiile posibile (in masura in care vi s-au dat suficiente detalii astfel incat sa puteti alege in cunostinta de cauza).
Nu e niciuna geniala si de nezdruncinat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
romascanu, moderator
Intelegem ca nu s-a dezbatut succesiunea dupa mama.
Totusi, in lipsa dezbaterii succesiunii, tatal, chiar si nedeplasabil, poate sa va faca testament pt toate bunurile lui, urmand sa se constate ulterior ca de fapt acestea reprezinta si cota parte din mostenirea dupa mama.
Testamentul poate fi olograf ( scris integral, datat si semnat de tata, nu la calculator) sau autentic ( vine notarul acasa ).

Sau puteti dezbate succesiunea in instanta, dar cine va poate garanta ca terenul si casa de la tara cad in cota tatalui dvs? Nu ati mentionat daca exista alte bunuri, sa zicem ca la un eventual proces cu fratii ati putea demonstra ca ei si-au primit bunurile ( un fel de imparteala de ascendent) si sa ramaneti dvs. cu cele "lasate" de tata...

Oricum, mai trebuie sa stiti ca in Romania, un proces are mai multe etape, in care totul se poate intoarce la 180 de grade: fond, apel, recurs...asa ca, combinat cu cele trei variante oferite de avocati, nu va poate garanta nimeni nimic.
Succes!
puteti face ce a facut si sotia mea, cu toate ca nu prea este legal ceea ce a facut#-o.....dupa moartea batranului a declarat ca a fost sigura la parinti deci e unica mostenitoare...ac declaratie si-a "permis" s-o faca dupa ce a discutat cu fratii ei (si ei stabiliti de mai bine de 10 de ani in Canada) care au fost de acord ca ea sa ramana cu tot ... oricum ei nici macar in concedii nu mai vin in Romania:D
:) ,multumesc tuturor pentru raspuns, cred ca voi face cum a spus laur81 =D>, ca stiti cum e, ,,unul cu foloasele si altul cu ponoasele,, fratii mei si-au primit partea, au facut-o bani si au disparut si eu sa stau ca prostul sa ingrijesc de tata, care asa bolnav cum e, imi da mare bataie de cap, in fine, acum ce sa fac, da cel putin sa ma aleg si eu cu ceva, nu? :)
Faceți declarația mincinoasă și răspundeți penal. Și dacă se supără frații destul de tare pot să ceară și anularea certificatului de moștenitor. O să vă judecați mult și bine și o să cheltuiți o grămadă de bani. Poate câștigați poate nu. Credeți că merită? Rugați frații acolo unde sunt să meargă la Ambasadă, Consulat sau chiar și un birou notarial să facă declarații de renunțare apoi dezbateți succesiunea, faceți un act translativ între tată și dumneavoastră și ați terminat povestea.

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Testament sau succesiune, care e soluția pentru a intra mai ușor în posesia unei moșteniri? teo.tec teo.tec Situatia initiala: o familie normala formata din 2 parinti plus 3 copii (la tara). Situatia actuala: 1) tatal a decedat (de 10 ani) 2) unul dintre frati a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca tatal a decedat si in timpul vietii a facut testament ... elsussy elsussy Buna ziua! Daca tatal a decedat si in timpul vietii a facut testament in care a precizat ca partea sa de bunuri sa ii revina fratelui meu, eu mai pot primi ... (vezi toată discuția)