Buna ziua, am si eu o intrebare, am consultat trei avocati pana acuma si am obtinut trei solutii diferite la cazul meu, care se prezinta astfel, mi-a decedat mama anul trecut, tata este in viata dar foarte bolnav, am trei frati, eu sunt mijociul, cel mare si cel mic nu sunt in tara si nu au de gand sa se intoarca, fiecare a primit un apartament si o suma foarte importanta de bani. (AU VANDUT SI AU PLECAT) Tata s-a hotarat sa-mi dea casa de la tara si terenul aferent, pe numele meu, el este bolnav, nedeplasabil, am aflat ca nu putem sa facem nimic fara prezenta celor doi frati, va rog sa ma ajutati in acest aspect, cum as putea sa intru in posesia bunurilor pe care tata mi le da de buna voie. Multumesc.
Dar de ce nu face tatăl d-vs testament. Cu succesiunea mamei puteți merge în instanță, dovediți că dvs și tatăl sunteți singurii moștenitori acceptanți ai tatălui (dacă au trecut cele 6 luni de la deces), iar tatăl să vă facă testament și tot așa dacă frații nu vor accepta succesiunea după tată să fie considerați neacceptanți.