avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pe unde sa merg?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pe unde sa merg?

in urma cu cativa ani pe pamantul unui vecin s-a facut drum public ( nu betonat,nu asfaltat),pe unde pot trece masini,carute,oameni,etc. Acum la dupa 20 ani de cat timp s-a folosit acest teren pe post de drum,proprietarul nu doreste sa mai fie drum,asa ca noi care avem nevoie de acest drum spre a ajunge la destinatii,ce trebuie sa facem?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 15:14, 22 Februarie 2013
danaa1 a scris:

Drumul acesta este pe un teren privat,apartine altcuiva. Dar acum 20 ani sau si 30 ani,pe terenul acesta s-a facut drum...


Stimat forumist,

Există cazuri când, în funcție de împrejurări, o servitute de trecere poate fi uzucapată. Poate nu ar fi rău să consultați un avocat, pentru a vă sfătui în concret, acțiunea despre care am vorbit nefiind tocmai una simplă.

Cu stimă.
Tot nu ne-aţi spus dacă mai există sau nu un alt drum de acces, chiar dacă ocolitor. Ca să putem vorbi despre o servitute de trecere, trebuie să nu existe acces la cale publică.
nicu12 a scris:

Tot nu ne-aţi spus dacă mai există sau nu un alt drum de acces, chiar dacă ocolitor. Ca să putem vorbi despre o servitute de trecere, trebuie să nu existe acces la cale publică.


zona este una de deal,la capatul lumii cum s-ar mai zice,unde. Alt drum nu exista ptr carute,masini,iar de mers pe jos pana la drumul principal unde-i betonat,asfaltat,in afara de acest drum,se poate merge prin curtile si gradinile altor proprietari.
Cred ca m-am exprimat foarte bine. Am sa merg si la primarie sa intreb si sa le spun situatia,poate vor gasi o cale sau o intelegere intre proprietarul terenului pe care s-a construit drum acum 20-30 ani cu acordul lui verbal.
Daca nu se rezolva,daca primaria nu are solutii,atunci ar insemna ca unii sateni ramanem blocati,inchisi si astfel nici nu ar mai trebui sa mergem sa ne platim taxe si impozite la primarie,deoarece nu avem pe unde trece iar de zburat nu avem aripi ca sa traversam prin zbor.
#-o
La primărie mergeţi degeaba... cel mult, primarul poate juca rolul unui mediator în speţa de faţă :)

Dacă într-adevăr nu aveţi alt acces la cale publică, şi dacă această stare de fapt nu vi se datorează chiar dumneavoastră (adică nu v-aţi înstrăinat o parte din grădină pe unde aţi fi putut ajunge la drumul public), şi, de asemenea, dacă nu vă puteţi înţelege cu vecinul dv., atunci puteţi solicita instanţei de judecată acordarea unui drept de trecere pe proprietatea acestuia.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar
primaria in temeiul art. 12 din OG 43/2007 trebuie sa-si inventarieze anual bunurile pe care le administreaza si sa publice lista in monitorul oficial dupa ce e aprobata de consiliul local.
Userul trebuie sa stie daca se judeca cu statul (prin oricare entitate care ar avea calitatea procesual pavisa) sau cu o persoana particulara in situatia in care ii va fi ingratidt sau obstructionat in vreun fel libera circulatie pe drumul pe care il foloseste in prezent.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie IonIonut22 IonIonut22 Buna ziua, Am fost depistat cu o alcoolemie de 0,70 in etilotest pe un drum de tara. S-a inaintat o adresa pentru a afla starea drumului, daca este public ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ioncristian ioncristian Buna ziua. Am achizitionat anul trecut un teren intravilan, la țară, care nu are drum de acces. Actele au fost in regula, cadastru si intabulare in forma ... (vezi toată discuția)
Improprietarire cu un drum de exploatare bacleo bacleo buna ziua, este posibil ca un drum de exploatare, de interes public, sa fie trecut de primarie in proprietatea unei persoane fizice? acesta asigura accesul ... (vezi toată discuția)